Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα

Καιρό τώρα είχα ψηθεί να πάω προς τα εκεί, γιατί στο ιντερνετ είχε πέσει το μάτι μου σε κάτι αναφορές περί πάρκου, ενοικίασης ποδηλάτων, δέντρα αλλά και γιατί από το Google Earth φαινόταν ενδιαφέρον.

Πήγα λοιπόν την Κυριακή. Γενικώς πάς πολύ εύκολα, μέχρι ακριβώς το σημείο που πρέπει να στρίψεις από τον κεντρικό δρόμο. Παντού υπάρχουν τεράστιες πινακίδες προς τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις συνεπώς ευκολό όσο βλέπεις τις πινακίδες. Στο τέλος σε ένα σημείο που καμπυλώνει ο δρόμος και ακριβώς πριν μετατραπεί από λεωφόρο σε καρόδρομο, έχει μια πινακιδούλα γυρισμένη κιολας που λέει να κάνεις αριστερά. Αν πηγαίνεις προς τα εκεί, η είσοδος είναι ακριβώς απέναντι από κάτι που από μακρυά ξεχωρίζει και σαν καράβι.

Φτάνουμε λοιπόν, και η αίσθηση του παρατήματος έκδηλη. Απορώ δηλαδή δεν κάνει κανείς κωπηλασία? Για την πόρωση θα το φτιάξαμε. Γενικώς είναι η διαδρομή που έχει μήκος 2 Χλμ, αλλά πρέπει από άκρη σε άκρη να είναι κοντά στα 2.5 Χλμ. Γύρω από την διαδρομή έχει P1445_17-10-10

  • κάτι κακάσχημα κτίρια
  • κάτι κακάσχημους πύργους χρονομέτρησης
  • σαπισμένα ξύλα
  • ασφαλιτινη διαδρομή που χωράει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο

Εννοείται ότι πουθενά να βρεις κάποιον να ρωτήσεις. Εννοείται ότι πουθενά μια αίσθηση ενός πάρκου για βόλτα. Οι φράχτες του οικοπέδου είναι απίστευτα κοντά στην πίστα, σαν να σου δίνει την αίσθηση ότι ίσα ίσα χώρεσε. Αφού και από την πλευρά της εκκίνησης τα σπίτια είναι τόσο κοντά που αν έκανες βαρκάρα θα έβλεπες και μέσα σε αυτά.

P1433[02]_17-10-10Υπάρχει ένα και μόνο σημείο σαν παγκάκι να αράξεις, και είναι στην πλευρά της εκκίνησης. Γενικώς αν έχεις παιδιά και θες να τα πας κάπου να κάνουν το ποδήλατο της αρκούδας, καλά είναι. Αν τώρα δεν έχεις ποδήλατο και ονειρεύοσουν να κάνεις εκεί, λάθος. Αν απλά πας για περπάτημα και βόλτα, τότε οκ δεν χαλαστηκα κιολας αλλά είναι και λίγο μακρυά από την Αθήνα το μέρος.

Συνεπώς, για την πόρωση αν βρεθείς εκεί κοντά στο Κάτω Σούλι που έχει και καλό φαγητό ε τράβα να περπατήσεις και λίγο. Αλλά να περπατήσεις και όχι να μετράς τις πινακίδες με τις μετρικές αποστάσεις.

Κρίμα πάντως, γιατί θα μπορούσε να είναι σαφώς καλύτερο.P1450_17-10-10

Μια άσχετη απορεία που μου δημιουργήθηκε είναι γιατί ντε και καλά κάθε χαζό άθλημα πρέπει να γίνεται Ολυμπιακό για να σπαταλάμε πόρους για να δημιουργήσουμε κατάλληλα κέντρα?? Τι εννοώ? Δεν ξέρω να η κωπηλασία είναι καλή ή όχι, αλλά η δομή του αθλήματος ουσιαστικά δεν επιτρέπει την παρακολούθηση του από κοντά. Απόδειξη ότι υπήρχε μόνο μια κερκίδα άντε 100-200 ανθρώπων ακριβώς στην γραμμή τερματισμού. Δεν λέω από την τηλεόραση με την κυλιόμενη κάμερα ωραία φαίνεται, αλλά αν πας εκεί τι ακριβώς βλέπεις? Γιατί δηλαδή να δεσμεύσεις ένα τόσο τεράστιο χώρο εγώ δεν το καταλαβαίνω. Εκτός βέβαια και αν παρακολουθείς τον αγώνα πάνω από ένα ποδήλατο, σαν να είσαι η κάμερα η ίδια.

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι όλα σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα αρχή των τριών "ου". ΚΟΥΤΟΥΡΟΎ

    κάναμε τους Ολυμπιακούς για να πουλήσει την μόστρα της η Αγγελοπούλου και τέλος και για να φάνε τρελά έργα 2-3 άτομα.

    και βέβαια κανένας από την επιτροπή που είχε φαγωθεί να τους κάνουμε δεν βγαίνει να πει γιατί παραπαίουν τα σχέδια εκμετάλλευσης των ακίνητων. πλήρωνε μαλάκα ΕΛΛΗΝΑ τώρα κρίση για την άκυρη - άχρηστη ανάπτυξη που είχες τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή