Βάλε την ζώνη και κάτσε σωστά - 2

Και ναι έχουμε και συνέχεια του αρχικού ποστ. Μάλλον σειρά θα γίνει τελικά!

Χθες επέστρεφα τον πατέρα σπίτι. Οι γονείς, για τους οποίους έχω αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, έχουν μεγαλώσει αρκετά και δυσκολεύονται να κουνηθούν. Ο Πατέρας έχει υπάρξει ένας διαιτητής της A1 Μπάσκετ στις εποχές που ακόμα αυτό ήταν ερασιτεχνικό και συνεπώς ήταν και είναι ακόμα ΘΗΡΙΟ.

Χθες, λοιπόν ο πατέρας άρχισε τις μαλακίες στο αυτοκινητο. Ρε βάλε την ζώνη, ρε κάτσε καλά δεν βιαζόμαστε… Σε κάποιο σημείο και καλά νομίζει ότι έχουμε φτάσει συνεπώς βγάζει την ζώνη, και όταν του είπα να την ξαναβάλει κάνει ότι την βάζει και έχει και το χέρι για να φαίνεται ότι την έχει κουμπώσει στην θέση της. Όταν τον έκραξα άρχισε τις κλασσικές ελληνικές μαλακίες, που συνοψίζονται λίγο πολύ ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε επαναπροσδιορίσει τους κανόνες της φυσικής με μια θεωρία σχετικότητας απόλυτα προσαρμοσμένη στα μέτρα του καθενός. Οι κανόνες διαφέρουν αναλόγως από 50,100 μέτρα, 1 χλμ και γενικώς μέχρι και το δίπλα είναι. Διαφέρουν επίσης και με βάση το που καθόμαστε, αλλά και το πως. Οι συνδυασμοί είναι άπειροί, ότι θέλει ας διαλέξει ο καθένας.

Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι, ότι η οικογένεια μου δεν είχε ποτέ αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Όμως λόγω της φύσης της δουλειάς του πατέρα μου, ήμασταν με το ένα πόδι Αμερική για πολλά χρόνια μέχρι το 96. Στην Αμερική, δεν αστειεύονταν με τις ζώνες και την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Χωρίς λοιπόν ποτέ να τους έχουν κάνει παρατήρηση, οι γονείς πάντα έβαζαν ζώνη, πάντα βάζαμε και εμείς σαν παιδιά πίσω, και γενικά πάντα καθόμασταν σωστά. Εγώ εκεί έμαθα από μικρός ότι η ζώνη ειναι τμήμα του αυτοκινήτου. Ε λοιπόν αυτοί οι γονείς, κάνουν απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα. Βλέπεις το ζήτημα για τον Έλληνα, είναι τελικά να φανεί τέλειος στους ξένους, αλλά εδώ στην Ελλάδα να κάνει τον χαβά του!

Είμαστε γελοίοι απλά, γιατί η παιδεία μας είναι απαράδεκτη. Αν σαν άνθρωπος δεν έχεις την παιδεία να καταλάβεις χωρίς πρόστιμα κάτι τόσο απλό με επιστημονική βάση αλλά και αυτοπόδεικτα στοιχεία, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου σαν λαός. Και έξω έχουν πρόστιμα, αλλά παίδες κανείς δεν το κάνει για αυτό. Χαρακτηριστικά οι ξένοι στους ελληνικούς δρόμους φοράνε πάντα ζώνες, ενώ σε άπλα πράγματα ξεσαλώνουν με την ανοχή της ελληνικής πραγματικότητας.

Τόσο απλό, τόσο πραγματικό και όμως θα παραφράσω για μια ακόμη φορά την μεγάλη ατάκα σαν αντεπιχείρημα που είχα ακούσει για άλλο θέμα

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Και όντως είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου