Μια Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα

Ένα από τα δύο τελευταία βιβλία που διάβασα είναι αυτό της εικόνας του Βασίλειου Μαρκεζίνη.

Τα τελευταία χρόνια διαβάζω διάφορα βιβλία και μιας και γενικά η μυθιστηρηματική λογοτεχνία δεν μου πολύ αρέσει διαβάζω βιβλία που έχουν κάτι να μου αφήσουν κάτι να μου μάθουν.

Θεωρώ τους Έλληνες ανιστόρητους και εντελώς κακομαθημένους για να ασχοληθούν με την βιόσημότητα του τόπου τους. Ανιστόρητο θεωρώ και τον εαυτό μου σίγουρα δεν έχω την εμβέλεια για να μπορώ να καταλάβω σημαντικές πτυχές της παγκόσμιας πολιτικής.

Επειδή ομως η βιοσημότητα της χώρας με ενδιαφέρει προσπαθώ να διαβάσω βιβλία που θα μπορέσουν να αναλύσουν πτυχές που σχετίζονται με την παγκόσμια πολιτική σκακιέρα ειδικά για την περιοχή της Μέσης Ανατολής που αφορά και την Ελλάδα.

Μετά το Σταυροφόροι Χωρίς Σταυρό λοιπόν διάβασα το βιβλίου του κ. Μαρκεζίνη και ομολογουμένως έχω συγκλονιστεί, γιατί βλέπω και με ένα άλλο μάτι αυτά που δυστυχώς δεν κολάνε στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Στο βιβλίο αναλύονται σαφώς οι έννοιες της γεωπολιτικής, του ανύπαρκτου βασικά διεθνούς δικαίου και πως αυτή η ανυπαρξία σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα του κάθε κράτους. Ο συγγραφέας κάνει έτσι μια μίνι ανασκόποηση ιστορικών γεγονότων για να αναδείξει το επιχείρημα του όσον αφορά αυτά που αναλύει ενώ στην συνέχεια παρουσιάζει την ομολογουμένος πραγματικά απίστευτη εξωτερική πολιτική που έχει ακολουθήσει το Τουρκικό κράτος. Ο άνθρωπος έχει άποψη και ανάλυση και εμείς σαν λαός τώρα αντιλαμβανόμαστε σαν απλοί πολίτες το βάθος της Τουρκικής εξωτερική πολιτικής. Στην συνέχεια αναλύεται η πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε κομβικό σημείο ίσως και χωρίς επιστροφή από την καταστροφή αλλά και το πως οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες επέτρεψαν να φτάσουμε εδώ. Τέλος ο κ.Μαρκεζίνης κάνει προτάσεις για το πως θα πρέπει να βελτιωθούμε σαν πολίτες, πολιτικοί και κράτος ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα μπας και σώσουμε την χώρα.

Φυσικά και αυτές οι τρομερές επιλογές μας σαν Ελληνικό έθνος έχουν δώσει απίστευτο χώρο σε μια Τουρκία που διδάσκει με τους πολιτικούς της τι σημαίνει να έχεις πολιτική ηγεσία που θέλει το καλό του τόπου και δεν διστάζει να χαράξει πορεία με βάθος χρόνων και φυσικά να προσαρμόζεται στις διαρκώς μεταβαλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες. Ντρέπομαι που το λέω αλλά οι Έλληνες έχουμε πολλά να μάθουμε από τους Τούρκους και τους Κύπριους που για διαφόρους λόγους είναι σαφώς πιο πολιτικά συνειδητοποιήμενη. Δυστυχώς με τις βλακείες μας έχουμε παραδώσει στην Τουρκία λουκούμι την Θράκη και την Κύπρο ενώ της επιτρέψαμε να έχει φτάσει πολύ κοντά στο ηγεμονικό ρόλο της περιοχής.

Ορισμένα βιβλία πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά για τους Έλληνες, μήπως και σαν λαός καταλάβουμε πόσο κακό στον τόπο έχουμε κάνει τόσα χρόνια με τις μικροπολιτικές μας επιλογές. Καιρός είναι αν όχι να ξανα αποκτήσουμε ιστορική μνήμη, τουλάχιστον να αποκτήσουμε εθνική βούληση και ταυτότητα αντί να συνεχίζουμε τις γελοίες κομματικές μας προσκολήσεις στους προδότες του έθνους μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που γραφτηκε και το συγκεκριμένο βιβλίο. Μπας και ξυπνήσει τίποτα στους Έλληνες μέσα.

Βασίλειος Μαρκεζίνης: «Μία Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα». from Αντίφωνο on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου