Νηπιαγωγεία

Άκουγα σήμερα το πρωί ραδιόφωνο και έμαθα ότι η προσέυλευση σε νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική για την εγγραφή ενός παιδιού σε δημοτικό.

Όμως το κράτος δεν έχει φτοιάξει τις κατάλληλες υποδομές για την υποχρεωτική αυτή εκπαίδευση, για να ειναι δωρεάν για όλους. Σε κάθε περιοχη το νηπαγωγείο έχει περιορισμένο αρθιμό θέσεων οι οποίες πληρούνται θεωρητικά με βάση τα οικονομικά κριτήρια και σειρά πρωτεραιότητας.

Όμως τα νηπιαγωγεία δεν φτάνουν, και έτσι πολλές οικογένειες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν για κάτι που επιβάλεται στα παιδιά τους με το έτσι θέλω.

Φανταστείτε να σας λέγαν ότι πρέπει να πάτε οπωσδήποτε λύκειο, αλλά το λύκειο της γειτονιάς να σας έλεγε συγνώμη αλλά η τελευταία θέση καλύφθηκε από μια οικογένεια που βγάζει 100 ευρώ λιγότετο το χρόνο. Και το λύκειο να κοστίζει χιλιάδες.

Δεν πάμε καλά.

Δεν με ενδοιαφέρει ποια κυβέρνηση το έκανε, καθώς σε αντίθεση με ένα φίλο μπλόγκερ δεν είμαι ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε άλλο κόμμα, ούτε αντί κάποιων αυτών. Είμαι κατά των αχρηστων πολιτκών που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια και κατά της Ελλήνικης νεοτροπίας αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

3 σχόλια:

  1. demelene, οι άχρηστοι που μας κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να εφαρμοστεί ένας σωστός νόμος. Αυτοί οι "άχρηστοι" που μας κυβερνάνε σήμερα άνοιξαν πάνω από 600 νέα σχολεία και αδειοδότησαν μόνο φέτος άλλα 350 νηπιαγωγεία για να μπορέσει να εφαρμοστεί για πρώτη χρονιά ο νόμος αυτός.

    Μικροπροβλήματα υπάρχουν, όχι καταστροφή...!!!

    Επίσης δεν είμαι Ν.Δ.... είμαι Δεξιός. Αν η Ν.Δ. είναι δεξιά, φταίει εκείνη... όχι εγώ!!!! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά πχ τα νηπιαγωγεία που άνοιξαν είναι δημόσια ή όχι?

    Σε κάθε περίπτωση έστω ότι τα έκαναν σκατά οι προηγούμενοι άχρηστοι.

    Στο θέμα του νηπαγωγείου ή άλλαξε τον νόμο ή άνοιξε όσα χρειάζονται.

    Δεν νοείται υποχρεωτικό νηπιαγωγείο και να μην είναι δημόσιο για όλους και κατεπιλογή ιδιωτικό.

    Και για να απαντήσω στο πρώτο ερώτημα από γονείς που ξέρω εγώ δεν βλέπω και πολλά δημόσια. Και δεν ειναι και κουκου αυτοί οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην υπερασπιζόμαστε καμμία πρώην ή νυν κυβέρνηση, θα πρέπει να βλέπουμε μόνο το πρόβλημα και να το καυτηριάζουμε! Μάλλον ο φίλος Βασίλης δεν έχει προβλήματα για το πού θα στείλει τα παιδιά του (αν έχει), γιατί μάλλον θα βρήκε βίσμα να το χώσει σε κάποιον "δημόσιο" παιδικό σταθμό! Για όσους δεν έχουν αυτήν την άκρη, θα πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιον ιδιωτικό σταθμό, καθώς οι θέσεις στους δημόσιους είναι reserve...

    ΑπάντησηΔιαγραφή