Γιατι δεν ψήφισα?

Βλέπω αριστερα δεξια όλοι να λένε για την αποχή, και καλα οι νέοι δεν γουστάρουν το πολιτκο σύστημα ή ότι δεν ψήφισαν για να τους απαξιώσουν.

Προσωπικα αν και θεωρώ λάθος την αποχή, δεν ψήφισα γιατι δεν μπορώ να δεχθώ οτι έπρεπε να ψηφίσω ένα κόμμα, για να διαλέξω άτομα που θέλω να με εκπροσωπούν στην ευρώπη. Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει αν ήθελα πχ τον τρίτο του κόμματος Α, εμμέσως πλην σαφώς να έχω ψηφίσει και τους άλλους δυο που τυχαίνει για παράδειγμα να θεωρώ καραγκιόζηδες.

Μπορώ να δεχθώ την ιδέα του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές, που στην τελική χρειάζεσαι και ένα πρωθυπουργό αλλα όχι στις ευρωεκλογές. Από ότι μαθαίνω, είμαστε και από τις ελάχιστες χώρες που έχουμε τέτοιο κομματικοποιημένο σύστημα.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Αν θέλει ο κάθε καραγκιόζης πολιτικος να πει κοιτα ο λαος ψήφισε αυτους και ειναι όλοι από το κομμα μας, οκ whatever για όποιον τρώει το παραμυθι του κομματισμου. Ομως εγώ ξέρω ότι όλη η σκεφτόμενη Ελλάδα ψήφισε άτομα και όχι εξαναγκαστικά κομματα. Προσωπικά δεν βρισκω διαφορά από την εξαναγκασμένη ψήφο σε σχέση με το παρών σύστημα.

Και στην τελική μιας και πληρώνουν όλους αυτούς του δικαστικους αντιπροσώπους και την ατελειώτη χαρτουρα, γιατι δεν ενσωματώνουν και ενα μηχανισμό σαν δημοψήφισμα, σαν ψήφο διαμαρτυρίας έστω.

Ειμαι κατά των κομμάτων και πραγματικά πιστεύω ότι η τεχνολογία σήμερα υπάρχει για να μην εξαρτόμαστε από τους πολιτκους χωρίς ήθος.

Εν κατακλείδι, ναι απείχα, ναι δεν ψήφισα, σίγουρα δεν έπινα φραπε ουτε δεν έκανα μπάνιο, σίγουρα ουτε διαβασα ή ακουσα ή ειδα στην χαζοτηλεόραση γκάλοπ, exit polls και άλλα κουραφέξαλα. Αρνουμαι να συμμετέχω στην βλακεία. Με αφορμή πρόσφατα γεγονότα και οικογενειακές ρίξεις, πλέον συνειδητά δηλώνω οτι αρνούμαι να κάνω τον καραγκιόζη της κοινωνίας για να κάνουν χαρούλες άλλοί, έστω και αν αυτο οδηγήσει στην κοινωνίκα απομόνωση.

2 σχόλια:

 1. Συμφωνώ ότι επιτέλους πρέπει να ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι κόμματα. Ικανοί άνθρωποι για τη δουλειά που τους θέλουμε, κατά περίπτωση, μπορεί να υπάρχουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους. Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεσμευθούμε από τα κόμματα που έχουν ήδη περάσει την ημερομηνία λήξης τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα!

  Πρώτη φορά έρχομαι στο blog σου και έχοντας διαβάσει αρκετά σχόλιά σου ειδικά στο blog της Βιβής, της "Πριγκήπισσας", είπα να περάσω κι από εδώ να γνωρίσω και το blog σου. Θετικές εντυπώσεις αποκομίζω... :)

  Όσο για την συγκεκριμένη ανάρτηση, συμφωνώ απόλυτα, τα ίδια-τα αντίστοιχα γράφω κι εγώ καιρό τώρα στο δικό μου blog...
  Θεωρώ ότι είναι καιρός πια ό,τι σκεφτόμαστε σιγανά για τα πολιτικά πράγματα, να το βγάζουμε φωναχτά προς τα έξω, έστω και με αποχή ή ό,τι άλλο πιο δόκιμο τυχόν εμφανιστεί στο μέλλον...

  Καλό Σ/Κ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή