ΓΣΕΕ και καπνισμα.

Όλοι έχουμε ακουσει για την πολυδιαφημισμένη απογόρευση του καπνίσματος από την πρώτη Ιουλίου. Οι καπνιστές κάνουν θέμα, οι μη καπνιστές χαρούλες το μόνο που ειναι σίγουρο για μένα οτι πολύς λόγος για το τίποτα καθώς τιποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Όμως στον χώρο εργασίες εδώ και καιρό νομίζω απογορεύεται το κάπνισμα. Τουλάχιστον στις όλες τελευταίες εταιρίες που εχω βρεθεί δεν επιτρεπόταν, παρόλο που μερικοι μέσα στην ζούλα το κάναν γιατι ήταν και πολύ μάγκες Ελληνάρες και κανείς για λόγους ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ μαλακια, ε ΑΒΡΟΤΗΤΑΣ ήθελα να πω, δεν θα του έλεγε τίποτα.

Όμως όπως και να έχει, η αγαπημένη μας ΓΣΕΕ που εγώ τόσο πιστεύω ότι φροντίζει για το ξεσκίσημο των ιδιωτικών υπάλλήλων και τα δικαιώματα τους, αποφάσησε οτι ήρθε η ώρα να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο για ένα ζήτημα λεπτό αλλά σημαντικό όσον αφορά τα δικαιωμάτα μου σαν εργαζόμενος. Συνεπώς έκανα επίσημη τοποθέτηση και εγώ πραγματικά νιώθω ήδη καλύτερα. Δεν θα πω περισσότερα. Οι παρακάτω δύο παραθέσεις τα λένε όλα, με την διαφωνία ότι ονειρα θερινής νυκτός η καθολική απογόρευση του καπνίσματος και από τους χώρους εργασίας. Όπου δεν ειναι εταιρία απλά γινεται το τι θέλει ο αφεντικός.

" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15/6/2009
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ
ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαφωνία της, στη Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας.
Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος είναι αναμφισβήτητες και σοβαρές στην υγεία των πολιτών όπως και η ενόχληση των μη καπνιστών. Επιβάλλεται όμως να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των καπνιστών για τους οποίους λαμβάνονται εξοντωτικά- αστυνομικά- μέτρα.
Ειδικότερα η γενική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι απαράδεκτη, καταπιεστική και ρατσιστική! Χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι προβλέψεις του Νόμου 3730/08 (για διαμόρφωση ειδικών χώρων ) και οι ιδιαιτερότητες του ιδιωτικού τομέα, Βιομηχανίες - Βιοτεχνίες - Κατασκευές - Γραφεία - Κατάστημα κ.λπ, η απόφαση για γενική απαγόρευση του καπνίσματος διευκολύνει στα μέγιστα τις επιχειρήσεις (αφού δε θα δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ και δε θα ?χάνουν? ούτε ένα λεπτό!
Απαιτούμε πριν εκδοθεί γενική απαγορευτική απόφαση καπνίσματος για τους χώρους εργασίας να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με σεβασμό στο Νόμο, ώστε να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προκληθούν πρόσθετα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις σε βάρος ΟΛΩΝ των εργαζομένων (καπνιστών και μη).
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ"
Σχόλιο vasper:
Έχετε διαβάσει μεγαλύτερη ΜΑΛΑΚΙΑ; Να μην απαγορευτεί το κάπνισμα στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας, να συνεχίσουν να μας καπνίζουν γιατί... δεν μπορούν χωρίς την τζούρα τους; Ε όχι. Μέχρι εδώ. Κύριοι της ΓΣΕΕ είστε κατάπτυστοι. Αντί να συμφωνήσετε και να χαρείτε που επιτέλους δεν θα χρειάζεται να καπνίζουμε όλοι μαζί στους χώρους εργασίας μας πετάτε τα περί δικαιωμάτων και λοιπές ανοησίες. Απαιτείτε; Εγώ απαιτώ να βγάλτε τον ΣΚΑΜΟ. Καταλάβατε; Άντε γιατί σας τα έχουμε μαζεμένα κύριοι εργατοπατέρες της δεκάρας... Πότε ήταν η τελευταία φορά που ενδιαφερθήκατε για τους μη καπνιστές; Θα σας πω. Ποτέ. Ε δεν νοιαζόμαστε και εμείς για τις μαλακίες σας.
Έψαξα να βρω στην σελίδα τους αν υπάρχει κάτι για τους μη καπνιστές. Ξέρετε τι βρήκα; Μόνο αυτή την ανακοίνωση και τις οδηγίες για την... γρίπη των χοίρων. Ούτε μία αναφορά στα δικαιώματά μας που τα καταπατάνε τόσα χρόνια οι καπνιστές. Τίποτα...
Ο νόμος θα εφαρμοστεί ως έχει και η ΓΣΕΕ μπορεί να πάει να πνιγεί.

Πηγή

Όταν ο συνδικαλισμός φλερτάρει με την γελοιότητα και το παράλογο είναιεπικίνδυνος για την υγεία του κράτους δικαίου και των πολιτών. Σιγά τονέο θα μου απαντούσες. Όταν όμως αποκτά και επίσημη υπογράφη δεν ειναι ξεδιαντροπιά , θράσσος και πολιτικός αυτοκτονικός ιδεασμός αλλάαπουσία κοινού νου. Και αυτό ίσως το πιο επικίνδυνο.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που καταφέρεται εναντίον της απαγόρευσης τουκαπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους αποτελεί την...
επιτομή τουξεπερασμένου κομματικο-κρατούμενου παλαιο-συνδικαλισμού. Έναςσυνδικαλισμός που στην ουσία του δρα ενάντια στα συμφέροντα τωνεργαζομένων και στην ανάγκη που υπάρχει να προσαρμοστούν στο μέλλον. Άλλα είπαμε στην Ελλάδα ζούμε. Στην χώρα που η πολιτική ξετσιπωσιά βαφτίζεται μεταρρύθμιση ή αλλαγή και η πολιτικάντικη παράνοιασυνδικαλισμός.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σχέση έχει μια συνετή και σκληρή κριτική γιατα εργασιακά ζητήματα με την επίκληση μαξιμαλιστικών και παράλογωνκρίσεων περί καταπάτησης των εργασιακών δικαιώματων. Πρώτη φορά βλέπω συνδικαλιστική οργάνωση να υποκλίνεται στα πολυεθνικές του καπνού .Κύριε Παναγόπουλε τι καπνό φουμάρετε; (Η επίμαχη εδω).

Πηγή

Μάλλον καπνίζουν πολυ στην ΓΣΕΕ γιατι έχουν και πολύ ντέρντι που με τόσους αγώνες, τόσες προσπάθειες και τόσο επίπονο συνδικαλισμό δεν έχουν καταφέρει να βελτιώσουν τις συνθήκες των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ας κάνουν κανένα πακέτο ακόμα, γιατι ΧΕΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ χειρότερα έχουν γινει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου