Tetris

Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια, ο Alexey Pajitnov, στα πλαίσια ενός project που έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη, δημιούργησε ένα παιγνίδι με τουβλάκια που πέφτουν με τυχαίο τρόπο, το TETRIS. Ούτε ο ίδιος ήξερε οτι αυτό το μικρό παιχνιδάκι θα είχε τεράστια επιτυχία. Η πιο πετυχημένη έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού είναι αυτή για το πρώτο Game Boy, η οποία έχει πουλήσει 33 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πραγματικά απο τότε το Tetris βρίσκεται σε ότιδήποτε έχει επεξεργαστή και οθόνη, συπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, MP3 player ενώ το συναντάμε ακόμα και σε κάποια DVD player! Χρόνια πολλά στο Tetris, και ευχόμαστε να τα εκατοστήσει και να συνεχίσει να μας μαγεύει με την εθιστική απλότητά του.

Πηγή

Ηταν το αγαπημένο μου παιχνίδι με το διπλό στο GameBoy να ειναι οτι καλύτερο έχει βγει σε mind duel game. Ήταν τοσο καλό που απορώ πως κανείς το είχε μεταφέρει στον υπολογιστή. Αφορμή αυτής της έλειψης ήταν να βάλω κάτω τις γνώσεις που είχα αποκτήσει σε DirectX6 προγραμματισμό, και το αυγουστο του 2002 με αφορμή την διαταγή παλουκώσου σπίτι από τον ορθοπεδικό λόγω ρήξης συνδέσμου, να κάτσω να προγραμματισω το καλύτερο πρόγραμμα που έχω φτοιάξει σε προσωπικο επίπεδο.

Ήταν μεγάλο σχολείο και πιστευω με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Αρεσε επίσης και ιδιαιτέρως στην παρέα και παίζαμε μανιωδώς 4πλο, ναι το είχα επεκτείνει από το διπλό. Αν ειχα χρόνο και πόρους θα το είχα εξελίξει σε κανονικο δικτυακό παιχνίδι.

Μακάρι να έβρισκα και το link που το είχα ανεβάσει κάπου σε ένα server. Ουτε καν ξέρω αν έχω εκτελέσιμη έκδοση.

ΤΟ θεωρώ τόσο σημαντικό παιχνίδι που το σκέφτομαι σοβαρά με βάση τις υπάρχουσες νέες τεχνολογίες να το ξαναδημιουργήσω. Δυστυχώς τα γραφικά και ο ήχος υπήρξαν πάντα ένα τεράστιο εμπόδιο σε τέτοια θέματα.

Σε κάθε περίπτωση Alexey Pajitnov σε ευχαριστώ για το καλύτερο mind game, που έχω παίξει τρίτο παρακαλω στην σειρά κατάταξης μετά το Arcanoid και το Ναρκαλιευτή στα πιο εθιστικά παιχνίδια όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου