Παραλογισμός

Από το σημερινό άρθρο σημερα της City Press με θέμα «Αιώνιοι πρωταθλητές» νοσοκομεία, πολεοδομίες, εφορίες

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, το 97% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα δώσει χρήματα για να περάσει τις εξετάσεις για την άδεια οδήγησης, το 96% προτίθεται να δώσει χρήματα σε εφοριακό για να τακτοποιήσει τα χρέη του, σε υπάλληλο της πολεοδομίας για να αποκτήσει οικοδομική άδεια, σε αστυνομικό για να μη δώσει κλήση και σε ΚΤΕΟ για να «περάσει» το αυτοκίνητό του. Επίσης, το 88% θεωρεί θεμιτό να βάλει «μέσο» για να προσληφθεί ένας συγγενής, να δώσει χρήματα σε γιατρό για να τον προσέξει καλύτερα κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, πάντως, το 98,7% ζητά να εφαρμόζονται οι νόμοι, το 96% να τιμωρούνται αυστηρά όσοι πιάνονται να παίρνουν «μίζες» ή «φακελάκια», το 88% να εφαρμόζεται πραγματικά το «πόθεν έσχες» για τους δημοσίους υπαλλήλους, το 84% να καθιερωθεί κώδικας επαφής και συμπεριφοράς για τους δημοσίους υπαλλήλους και το 73% να γίνουν ενημερωτικές εκστρατείες κατά της διαφθοράς.

Πάντα αναφέρομαι στους Έλληνες, που κατοικούν στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την λέξη ΕΓΩ. Το έχω εξηγήσει το έχω πει πολλές φορές, και συνήθως θεωρούμε και γραφικώς.

Στο συγκεκριμένο άθρο απλά φαίνεται ακριβώς αυτό. Και θέλουμε και την απονομή δικαίου και ειμαστε οι πρώτοι ομως που θα τροφοδοτήσουμε την παρανομία επειδή απλά μας βολεύει.

Για μένα όσοι πιστεύουν οτι σαν έθνος δεν είμαστε απλά παρτάκιδες και έχουμε την δυναμική να κινηθούμε συλογικά ή ειναι απλά “ρομαντικοί” και εκτός πραγματικότητας ή ακόμα χειρότερα από τους μεγαλύτερους παρτάκιδες που απλά υποτίθεται στηρίζουν την συλογικότητα και κοινωνική ευθύνη για να καλύψουν το ασύστολο ΕΓΩ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου