Οι άλλοι φταίνε

ΔΝΤ και ελληνικά χάλια. Όλοι τα έχετε ακούσει λίγο πολύ. Για όσους δεν τα έχετε, θα στο περιγράψω συνοπτικά!

 

ΒΕΝΤΟΥΖΑ

 

Ανεξαρτήτως ομως έχουμε και τις συζητήσεις περί ευθύνης. Το αξιοπερίεργο όμως ειναι ότι σε καμιά από αυτές δεν φαίνεται κανένας να παραδέχετε τον ρόλο του έμμεσα ή άμεσα και πόσο μάλλον για τον ρόλο των γονιών, θειών και άλλων τρομερών έξυπνων που ξεπούλησαν την χώρα με την συμπεριφόρα τους. Για όλα φταίνε οι πολιτικοί μας, για μια ακόμη φορά. Θα τους κλάσουμε και τους ράνουμε μέχρι να καεί και η υπόλοιπη μισή χώρα και να ξαναδώσουμε 80% των ψήφων μας πάλι σε αυτούς.

Κανείς μα κανείς από μας δεν έφταιξε?? Και δεν αναφέρομαι μονο στην ψήφιση των κλεφτών αλλά σε πιο σημαντικά και απλά πράγματα?

Κανείς από μας δεν επωφελήθηκε από την άχρηστη δημοσιοποιήση? Υπενθυμίσω 1,1 εκατομυρια δημοσίους υπαλλήλους από τους 5 εκατομύρια εργαζόμενους στο σύνολο κάνει το 1/5. Στατιστικά και μονό για κάθε οικογένεια 4 ατόμων και βάλε πρέπει να είχε/έχει ή θα έχει ένα ΔΥ στο περίγυρό της και μάλιστα θα το χαίρεται κιολας.

Κανείς από μας δεν ενέδιδε στην παραοικονομία για τον οποιοδήποτε λόγω?

Ποιος από μας πήγε και κατείγγηλε τον γιατρό και νοσοκόμα φακελάκι ή τον καθηγητή κάνω ιδιαίτερα?

Ποιος από μας επέμεινε σε απόδειξη από τον κλέφτη δύο φορές της τσέπης μας?

Ποιος ενώ κάποιος ήξερε οτι παρανομούσε έκανε κάτι για αυτό?

Ποιος ειπε δεν γινεται να απεργούμε για ψιλοπήδημα?

Ποιος δικαστικός ειπε δεν έχουμε δικαιοσύνη σε ολα τα κλιμάκια και πολέμησε για αυτήν?

Ποιος δεν συνέχισε να παίρνει συντάξεις για νεκρούς?

Ποιος δεν ήταν σε καθηγητή στο πανεπιστήμιο που εμφανώς έκλεβε?

Ποιος δεν έκανε 10 χρόνια διακοπές στο πανεπιστήμιο στο όνομα της μόρφωσής του γιατι βαριόταν να δουλέψει?

Ποιος δεν βόλεψε το παιδί, ανήψι γκομενάκι που ήθελε να γαμήσει?

Ποιος δεν έκανε απίστευτες χαρούλες από την ατελείωτη μάσα και σπατάλη των Ολυμπιακών αγώνων?

Ποιος φέρθηκε καλά σε τουρίστα?

Ποιος ζήτησε απόδειξη σε κλαμπάκι, μπαράκι, καφετέρια ταβέρνα με κίνδυνο του να κακοχαρακτηριστεί ώς περίεργος για το αυτονόητο?

Ποιος είχε κοινωνική συνείδηση?

Ποιος δεν ειπε τις μαλάκες οι ευρωπαίοι που δουλεύουν και μας επιδοτούν για να τους κλέβουμε εμείς?

Ποιος δεν έκανε στοιχειώδεις δουλειές και απόφασησε ότι ο κώλος του ειναι μονο για προπονητής και πρωθυπουργός και άφησε τον μετανάστη να κάνει την δουλειά του?

Ποιος δεν ζήλεψε και δεν εθαύμασε τον υπερ-τυχερό λαμόγιο που καθόταν, τα έξυνε, έκλεβε και πούλαγε και αγένεια σε μια θέση του δημοσίου?

Πότε κάποιος από μας πλάκωσε στο ξύλο το κάθε ψευτο-συνδικαλιστή?

Ποιος δεν ηθελε να μπει στο δημόσιο με μοναδικό σκοπό να κολοβαράει? Ειδικά ποια δεν εκανε και πίπες πνευματικές και σωματικές για να κοροιδεύει τον ευατό της ως ισότιμη της κοινωνία με καριέτα και οικογένεια?

Ποιος γονιός φρόντισε να μεταφέρει το μέτρο στο παιδί του?

Και ξέρεις κάτι? Κάποια από αυτά να γινόντουσαν σε διάφορους συνδυασμούς σε διάφορες ομάδες της κοινωνίας, αυτόματα θα υπήρχε και μια κοινωνική απαίτηση για καλύτερους συμπολίτες και καλύτερους πολιτικούς!!

Εχω βαρεθεί να ακούω ακόμα και φίλους απλά να κατηγορούν όταν πριν ένα εξάμηνο κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου ενώ πριν αρκετά χρόνια μεγαλουργήσαν μέσα στην σπατάλη και την χλιδή έχοντας συνήθως και κάποιον γονιο θείο στο δημόσιο ή μπάρμπα βύσμα με ελπίδα να τους βολέψει? Κλασσικά ακους την θεωρία, αλλά στην πράξη έτοιμη να την παραβούν. Και εννοείται όποιοι λαμογεύαν και ζούσαν βασιλικά δεν έφταιξε η κατάστασή τους, αλλά κάποιος άλλος που μπόρεσε να κλέψει περισσότερο από αυτούς και να υπάρξει μεγαλύτερο λαμόγιο?

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι κάποιος που θέλει να κλέψει αν του δοθεί η ευκαιρία και πιστεύει ότι δεν θα εκτεθεί θα το κάνει!! Ετσι λοιπόν ο πολιτκός, ο επιχειρηματίας ο γιατρός! Βρίσκει και τα κάνει! Και αυτά γινονται σε κάθε κράτος με μια διαφορά! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ και μια α κοινωνική συνοχή, ίσως γιατι αν κάποιος το παραξηλώσει ξέρει ότι θα τιμωρηθεί και τότε θα πονέσει και θα τσούζει το κωλαράκι. Και όταν ένας κλέφτης του δίνεται και βραβείο για τα κατορθώματα του, του βαφτίζουν και κανένα δρόμο στο όνομα του, και φυσικά επανεκλέγεται πανυγηρικά ποιος τολμάει να απορήσει και να κατηγορήσει ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΒΕ και χρεωκόπησε την χώρα? Δεν αναιρώ την ευθύνη και ενοχή του κλέφτη, αλλά πόσο μα πόσο μαλάκας πρέπει να ειναι κάποιος για να του λέει μπράβο συνέχισε να κλέβεις? Εκτός και αν μοναδικό του κίνητρο ειναι να φάει από την μπάζα ή να του μοιάσει. Βέβαια αν μείνει έξω από τον χορό τελικά, ε τότε ειναι αθώα περιστέρα και ο άλλος, αλλά μόνο το αρχικλεφτρόνι, ανήθικος και ντροπή του.

Συνεπώς οι Έλληνες εκτός από το μεγαλείο των αρχαίων Ελληνων που δώσαν πολιτισμό στα ζώα που μας ταιζούν χρόνια (είναι διπλά ζώα) βρήκαμε και άλλη δικαιολογία για να αιτιολογούμε το μεγαλείο μας ο Ελλάδα. Αυτοί φταίνε! Βέβαια αυτοί ειναι ο γείτονας, ο συγγενής το παιδία και ο γονιός μας και το πιθανότερο εμείς οι ίδιοι!!

Αλλά δεν έχουμε βλέπεις τα αρχίδια να το παραδεχτούμε, να το συγκεκρινομποιήσουμε. Απλά θα κατηγορήσουμε γενικώς για μια ακόμη φορά, όλους εκτός από τους ευατούς μας.

Ειμαστε μαλάκες σαν λαός. Η Ελλάδα δεν αξίζει τους Έλληνες όσο σκληρό και αν ακούγεται! Αν δεν αλλάξουμε μυαλό σε επίπεδο ατομικό και κατεπέκταση κοινωνικής συνείδητησς κανένας δεν μπορεί να σώσει αυτό το κράτος!

2 σχόλια:

  1. Στο http://www.gopetition.com/online/36021.html μαζεύονται υπογραφές για την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Αποδέκτης θα είναι ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας. Αν θες βαλτο στο ιστολογιό σου. Γιατί καλή είναι η προσωπικιή ευθύνη, αλλά μήπως αυτοί που φταίνε πραγματικά κάνουν την πάπια και οι υπολοιποι γινόμαστε κορόιδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. silveriana!
    Καταρχήν όλη αυτή η ιστορία με τις online κινητοποιήσεις γενικά με προβληματίζει προμηνύεται μελλοντικό ποστ σχετικά.

    Ειχα πάλι μια αντίστοιχη συζήτηση χθες. Προσωπικά εμένω στην στάση μου, ότι όταν ένας λαός έχει την "παιδεία" να αντιδρά για το μελλοντικό του συμφέρον, ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν θα επέτρεπε ποτέ όχι βουλευτικές ασυλίες αλλά και πολλά ακόμα. Και αυτή η έλλειψη "παιδείας" είναι η ευθύνη μας αλλά η έλλειψη ικανότητας αναγνώρισης αυτής.

    Συνεπώς αν δεν μάθεις, δεν αλλάξεις μυαλό σαν λαός δεν έχεις ελπίδα.
    Κατά αντιστοιχία αν σου κλέψουν το σπίτι επειδή άφησες την πόρτα ανοιχτή, μπορεί αν φωνάξεις μπορεί και να πάει φυλακή κάποιος αλλά αν εσύ δεν έμαθες ότι δεν αφήνουν την πόρτα ανοιχτή απλά δεν έχει αλλάξει τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή