Παραγωγή ΓΑΠ

Και ναι λοιπόν το θέατρο συνεχίζεται. Είδα λοιπόν την Δευτέρα τον παγκοσμίως φήμης ΓΑΠ (Γεωργιος Ανδρέας Παπανδρέου) να δίνει διακαναλική συνέντευξη όλες τυχαίως σε ορισμένα μόνο κανάλια της Ελληνικής τηλέορασης. Δώστε μου ΓΑΠ και πάρτε μου την ψυχή!

Ο πρωταγωνιστής της παραγωγής λοιπόν, δεν είχε διαβάσει καλά το ρόλο του και ήθελε διαρκώς να κοιτάζει το σκονάκι, ενώ ήταν εντυπωσιακά τα πλάνα από τα πλάγια που έπαιρνε ο μυστικός κάμεραμαν που δεν φαινόταν πουθενά. Το σκονάκι όμως, δεν ήταν ούτε αυτό καλά προετοιμασμένο συνεπώς όταν το χρησιμοποιήσαι το έτερο άρτια προετοιμασμένο γενικά δεν ακούσαμε και τίποτα περισσότερο εκτός από το πόσο μεγάλος μαχητής έχει υπάρξει. Όλες οι αναλύσεις λένε λίγο πολύ το ίδιο, αλλά για μένα η άποψη του κ. Κύρτσου που διάβαζα σήμερα στην City Press σε ένα πρατήριο άρτου στην μέση του πουθενά με βρήκε απόλυτα σύμφωνο.

Σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω την απορία των δημοσιογράφων περί πολιτκοποιήσης των δημοτικών εκλογών. Πάντα έτσι δεν είναι? Φέτος το ανακαλύψαν? Απαράδεκτος για μένα ο κύριος ΝΔ με την ψήφο κατά του μνημονίου απαράδεκτος και ο κ. western με το 6-ασφαιρο με την ψήφο υπέρ ή κατά της μάχης που κάνει.

Έβλεπα σήμερα λοιπόν mega που τελευταία επιλέγω για ειδήσεις αν αξιωθω να τις δω. Το mega λοιπόν, με την στρατιά πάνελ δημοσιογράφων, παραδόξως αποφάσησε να κάνει μεταξύ άλλων και κάποιες σωστές ερωτήσεις στους κ.Κατσέλη και κ. Χατζιδάκη. Και λέω αποφάσησε γιατί εν γένη δεν κάνει τις πιο σωστές, που αφορούν τον ίδιο τους τον ρόλο σαν ΜΜΕ.

Οι κύριοι λοιπόν εκπρόσωποι των κομμάτων, ασχέτως που οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πολιτκοποιήμες, έλεμψαν για της πολιτικής τους ικανότητας να λένε τα δικά τους και να μην μπορούν να συζητήσουν. Χαρακτηριστικά η συζήτηση τελειώσε με τους παραπάνω να μιλάνε ταυτόχρονα λέγοντας τα δικά τους και την κ. Τρέμη, να κόβει το πάνελ μετά από 5-6 παρακάλια για να πάει σε άλλο καλεσμένο.

Γιατί λοιπόν κατά την κ. Κατσέλη, ο μάχιμος ΓΑΠ, έβαλε το δίλημα? Μα γιατί αν έχανε, αν όμως στις μη πολιτκοποιημένες δημοτικές , στο καπάκι την Δευτέρα η ΝΔ θα έλεγε νιε νιε νιε σας το είπαμε εμείς. Για να καλύψει λοιπόν αυτό το σίγουρο απίθανο ενδεχόμενο ενός παρατραβηγμένου κατά την κ. Κατσέλη σεναρίου, ο μάχημος και πάλι ΓΑΠ, μπήκε στην μάχη με οπλοστάσιο το δίλημα ώστε να μην έχει η ΝΔ να κάνει νιε νιε νιε. Από την άλλη ο κ. Χατζιδάκης, ήταν σαφώς κατηγορηματικός ότι η ΝΔ δεν θέλει εκλογές αλλά ήταν επίσης το ίδιο κατηγορηματικός ότι πρέπει να περαστεί μήνυμα που έθεσε το κόμμα του, ότι δεν σας θέλουμε και πολύ μάχημους κυβερνόντες.

Τρείς λαλούν και δύο χορεύουν.

5 σχόλια:

  1. Εκλογές δεν μπορούν να γίνουν. Η "κυβέρνηση" όμως μπορεί να αλλάξει πολιτική. Αυτό είναι όλο το νόημα. Ο Παπανδρέου προτιμά να κατηγορεί την κακιά δεξιά.

    Ειδικά ο Χατζηδάκης έχει απόλυτο δίκιο. Σκέψου το λιγάκι. Τι να τις κάνεις τις εκλογές όταν θα σε πάνε ακόμα πιο πίσω; Δεν χρειάζονται εκλογές. Σωστή πολιτική χρειάζεται. Αν δεν μπορεί όμως ο Γιωργάκης... αναγκαστικά θα βουλιάξουμε...

    Το μήνυμα τώρα είναι ακριβώς αυτό: Γιωργάκη, άλλαξε πολιτική γιατί θα σου αλλάξουμε εμείς τα φώτα.

    Η διαφορά ανάμεσα στην υπευθυνότητα και στον λαϊκισμό είναι η διαφορά ανάμεσα στην Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

    Και μην πεις ότι δεν είμαι... αντικειμενικός. Γιατί αν δεν ήμουν θα ήθελα απλά να βγει η Ν.Δ. και να πάει η Ελλάδα στον διάολο.

    Δεν με ενδιαφέρει όμως ΠΟΙΟΣ θα κάνει κάτι. Με ενδιαφέρει αυτός που θα κάνει κάτι να το κάνει σωστά. Αυτό λέει και ο Χατζηδάκης και αυτό είναι το μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη συμφωνώ με αυτά που λες. Δεν συμφωνώ αν θες με τον τρόπο της ΝΔ. Είναι κλασσικός ελληνικός κομματικός. Κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, και ήταν εμφανές που ο Χατζηδάκης έφασκε και αντίφασκε. Όχι ότι η Κατσέλη δεν το έκανε.

    Για μένα το θέμα με τις δημοτικές είναι εξαρχής λάθος που τιθεται σε κομματικό επίπεδο. Ήταν σοβαρό λάθος της ΝΔ που το έθεσε σαν ψήφο μνημονίου. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να το κάνει, και δεν χρειάζεται να εμπλέξεις τις δημοτικές.

    Όπως και να έχει, έχουμε ένα πρωθυπουργό κόμμα μην χαρακτηρίσω και μια αξιωματική αντιπολίτευση εξίσου άντε γεια. Θα πω τα της ΝΔ για να μην νομίσεις ότι σκοπό έχω να κράζω την ΝΔ.

    Οι κυβερνώντες μας είναι για τα μπάζα. Και οι επίδοξοι, το ίδιο. Ελάχιστοι έχουν κάποια αξία και αυτούς τους τρώει κάτι που λέγεται κομματικό κατεστημένο.

    Αν συνυπολογίσεις ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αν δεν αναφέρονται στο βιβλιαράκι Οικονομικοί Δολοφόνοι, τότε μπορείς να καταλάβεις και να ερμηνεύσεις πολλά του γιατί και πως, και φυσικά του γιατί επίδοξοι και νυν στο ίδιο καζάνι βράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βουλευτικές εκλογές δεν θα γίνουν έως ότου υπογραφή η συγκυριαρχία στο Αιγαίο. Όλοι το ξέρουμε ότι έρχεται, και απλά η ΝΔ δεν θέλει να είναι αυτή που θα βάλει την υπογραφή της.
    Τώρα τα άλλα περί πάγωσαν στην ΝΥ γιατί μπορεί να πάμε σε εκλογές και οι διεθνείς οίκοι ανέβασαν τα επιτόκια από τον φόβο εκλογών είναι παραμυθία της χαλιμάς γιατί το μνημόνιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο αλλά και ο Σαμαράς έχει δηλώσει ότι αν βγει κυβέρνηση θα το ακολουθήσει εφόσον το έχουμε υπογράψει.


    Οι εκλογές θα γίνουν ΑΦΟΥ υπογράψουμε την ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μνημόνιο θέτει στόχους. Ο τρόπος που θα φτάσεις σε αυτούς τους στόχους είναι το ζουμί. Και φυσικά μιλάμε για εφαρμογή του μνημονίου γιατί χρειαζόμαστε τον δανεισμό. Αν δεν το χρειαζόμαστε πλέον δεν έχει νόημα το μνημόνιο έτσι;

    Όσο για τις εκλογές, δεν θα ψήφιζα σε αυτές υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ που να ήταν ο καλύτερος του κόσμου, γιατί θέλω να πάρει μήνυμα η κυβέρνηση. Η ίδια φταίει που γίνεται αυτό και όχι η Ν.Δ. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ψηφίζω με αντι-κομματικά κριτήρια στις αυτοδιοικητικές.

    Όσο για το κατά πόσο είναι ίδιοι όλοι, αναλογίσου μόνο τι θα συνέβαινε αν τα ίδια μέτρα τα έπαιρνε ο... Καραμανλής!!! Αν επιμένεις μετά από αυτό ότι είναι όλοι ίδιοι, μάλλον την ισότητα δεν την βλέπεις ως == αλλά με ως != :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιγραμματικά
    1)Αν πιστεύεις ότι το μνημόνιο θέτει μόνο στόχους, τότε είμαστε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα.
    2)Σε κάθε δημοτικές κάποιο μήνυμα θέλουμε να στείλουμε.
    3)Δεν θα διαφωνήσω, όχι για τον Καραμανλή αλλά εν γένη για τα ΜΜΕ και την ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή