Χώρος ΟΑΚΑ

Ευκαιρία με τον εκπληκτικό καιρό που είχε αυτό το ΣΚ να ξαναπάω για περπατημα στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ.

Έχω πάει αρκετές φορές, συνήθως για γρήγορο περπάτημα μπας και ανέβει καθόλου ο μεταβολισμός.

Αυτό που μου έχει κάνει εντυπωση είναι ότι βλέπω οικογένειες να φέρνουν τα παιδιά τους να κάνουν καμιά βόλτα με τα ποδήλατα, ενώ και ένα αρκετά σοβαρό πλήθος παιδιών και νεολαίας μαζεύονται για άραγμα ή για skateboarding και άλλα κόλπα της γενιάς τους. Γενικώς αυτό είναι κάτι έχω παρατηρήσει όλο και πιο έντονα σε διάφορους ανοιχτούς χώρους, όπως και αυτός μπροστά στο golden hall. Μάλλον έπρεπε να ξεβρακωθούμε εντελώς για να πάρουμε χαμπάρι τα καλά κάποιων γειτονιών αλλά αυτό είναι άλλο παραμύθι.

Στο ΟΑΚΑ λοιπόν έχει ένα τεράστιο χώρο, ο οποίος κατά την γνώμη θα μπορούσε να είναι και γαμώ. Τα κτίρια γενικώς έχουν μια ευχάριστη αρχιτεκτονική και δεν φέρνουν άσχημα στο μάτι. Αν ο γενικότερος χώρος πλαισιονόταν κατάλληλα, σίγουρα το μέρος θα ήταν σαφώς πιο όμορφο και όχι έτσι άδειο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που πήρα μέσα από το τόξο που βρίσκεται στην είσοδο από τον σταθμό Ειρήνης του ΗΣΑΠ. Ειδικά το τόξο, που σίγουρα δεν είναι σωστός ο όρος, είναι πάρα πολύ ωραίο και πολύ μαρέσει να περπατώ κάτω από αυτό.

Δυστυχώς δεν είδα τον χώρο στους Ολυμπιακούς όταν τα συντριβάνια θα ήταν φωτισμένα και φυσικά τα δένδρα δεν θα ήταν παραμελημένα στην μοίρα τους. Σε κάθε περίπτωση με λίγα λεφτά πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει ένα καταπληκτικός χώρος μπας και ο κόσμος ξεκολήσει από το παράνομο κουτί του mall και βγει έξω, όπως πολλοί συνάνθρωποι μας δειλά δειλά έχουν αρχίσει να κάνουν.

Φωτογραφίες

6 σχόλια:

  1. Σίγουρα ήταν πολυ πιο ωραίο το μέρος κατα τη διάρκεια των Ολυμπιακών, αλλά κακά τα ψέμματα και τότε τα δεντράκια ήταν φρεσκοφυτεμμένα και κούτσικα!! Απο γκαζόν κτλ αν θυμάμαι καλά και τότε δεν είχε πολλά πράγματα!! Τα συντριβάνια πάντως ήταν πολύ εντυπωσιακα!Τωρα λειτουργούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για το maul διάβαζα οτ λειτουργεί με άδεια περιπτέρου, όπως εκείνα που έχουμε στους δρόμους για τσιγάρα.....αν ισχύει....τότε wtf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύη όχι τα συντριβάνια δεν τα έχω δει ποτέ ενεργά αν και σε πολλά, ειδικά αυτά στο "τόξο" έχουν νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα συντριβάνια λειτουργούν μόνο σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως και οι φωτισμοί.

    Όσο για τα παραμελημένα δέντρα... φυσικό αφού οι κηπουροί δεν πατάνε ποτέ το πόδι τους, ενώ πληρώνονται κανονικότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραίο ακούγεται θέλω να έχω και εγώ έτσι τόπο κοντά μου να περπατώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ξε-πουλάμε αν θες να βγάλουμε και κανένα φράγκο. Ευκαιρία Ρίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή