Κύπρος - Ταξιδιωτικά

15 με 20 Νοεμβρίου πήγα ταξίδι στην Κύπρο μόνος. Αεροπορικά και αυτοκίνητο κανόνησα μέσω του www.airtickets.gr ενώ ξενοδοχείο μέσω του www.booking.com. Γενικά, σαν τρόπο να συνιστώ ανεπιφύλακτα ειδικά για το airtickets, αν και στο θέμα αυτοκίνητο υπήρχαν κάποιες παρασπονδίες.

Πήγα με Cyprus και γύρισα με Cyprus. Ειλικρινά χώραγα μια χαρά στο αεροπλάνο και το τονίζω μιας και είμαι 1.92 και έχω σοβαρό πρόβλημα στα γόνατα με τους στενούς χώρους.

Γενικά στο αεροδρόμιο της Αθήνας νομίζεις ότι κοιμούνται γιατί στην Κύπρο και στις δύο διαδικασίες ξεμπέρδεψα απίστευτα γρήγορα. Μιλάμε τα παλικάρια έκαναν σε 20 λεπτά για άνοιγμα gate, επιβίβαση και κλείσιμο αεροπλάνου. Το ταξίδι είχε και ένα τοστάκι μια χαρά θα έλεγα, αλλά αυτό το νερό στην Κύπρο το τσιγουνεύονται άγρια όπως το τσιγκουνεύτηκαν και στο αεροπλάνο.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καταρχήν να πω για μια ακόμη φορά ότι το Ελευθέριος Βενιζέλος πρέπει να είναι το πιο άσχημο σύγχρονο και μη αεροδρόμιο του κόσμου, μέσα και έξω. Του λείπει εξολοκλήρου η αισθητική. Στην Λάρνακα λοιπόν, στο ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο, βαλίτσες τσάκα τσάκα και πήγα να βρω τον τυπο της budget ο οποίος δεν μίλαγε γρι Ελληνικά. Εκεί ήταν και ένας άλλος Έλληνας, παντρεμένος με Κύπρια με τον οποίο ξεκατινιάστηκαμε για τα της Ελλάδος στην διαδρομή προς τα γραφεία της Budget. Υπόψιν την budget δεν την είχα διαλέξει εγώ, αλλά η airtickets μόνη της.

Εκεί με εξυπηρέτησε πάλι κάποιος που δεν ήξερε Ελληνικά, ενώ για κάποιο λόγο τα χαζομηχανήματα της JCC ή κάπως έτσι δεν δεχόντουσαν την πιστωτική μου κάρτα. Τελικά, με κάτι πατέντες, και αφού ήμουν ένα 10 λεπτο με την τράπεζα μου στο τηλέφωνο μέσω roaming, έκανα offline την συναλλαγή καθώς αυτό το jcc δεν δούλεψε ποτέ.

DSC02309_SmallΠαίρνω το καρούλι, ένα Ford Fiest ημιαυτόματο αλλά με πολλές ζημιές. Γενικά δεν έμεινα ευχαριστημένος με την budget αλλά και 80 ευρώ για 5 μέρες είναι εξαιρετική τιμή. Οδήγησα στην Λεμεσό, όπου και σε άλλο ποστ θα πω για την οδήγηση από αριστέρα ή δεξιό τιμόνι. Ε ναι στην Κύπρο τους έμεινε το Αγγλικό σύστημα. Πάλι καλά που έχουν μέτρικο.

Ο αυτοκινητόδρομος να ντέπεσαι και χωρίς διόδια. 70 χλμ με απίστευτη άνεση. 100 χλμ/ω το όριο, οι κύπριοι μου ειπαν ότι η αστυνομία επιτρέπει τα 120. Η σηματοδότηση στην Κύπρο είναι εξαιρετική. Είναι πολύ δύσκολο να χαθείς στους αυτοκινητοδρόμους τους. Γενικώς αν κατάλαβα καλά με Α ξεκινάνε οι αυτοκινητόδρομοι ενώ με Β οι αντίστοιχες με μας παλιές Εθνικές οδοί. Τα άλλα γράμματα δεν ξέρω. Πάντως οι δρόμοι τους είναι να ντρέπεσαι σαν Έλληνας.

Στην Λεμεσό τώρα συνηδητοποιησα ότι δεν πρόκεται να δω ονόματα δρόμων. Τραγικοί εντελώς! Ευτυχώς έχω σουπερ προσανατολισμό και ειχα τυπώσει και χάρτες. Μετά δυο μέρες ανακάλυψα ότι υπήρχαν όλοι στο αυτοκίνητο.

DSC02296_SmallΈφτασα ξενοδοχείο, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενα δωμάτα. Μιλάμε για 45 ευρώ την μέρα, αλλά κουζίνα ανεξάρτητη, σαλόνι, μπανιέρα και υπνοδωμάτιο με δύο κρεβάτια. DSC02294_SmallΣαν τιμή εξαιρετική αν και θα ήθελα κάτι μικρό και πιο φθηνό μιας και πήγα μόνος. Εννοείται ότι το JCC πάλι δεν δούλεψε, αλλά αυτή την φορά την δασκάλεψα τι να κάνει και καθαρίσαμε χωρίς τηλέφωνα στην τράπεζα.

DSC02293_SmallDSC02292_SmallDSC02295_Small

…..Τα της Κύπρου σε άλλο ποστ…….

Στην επιστροφή, πήγα το αυτοκινητο πίσω καμιά ώρα μετά το προβλεπόμενο γιατί η πτήση ήταν αργά. Στο αεροδρόμιο με πήγε ένας οδηγός της budget ο οποίος μίλαγε μόνο αγγλικά, αλλά τελικά με το τσιγκέλι του έβγαλα ότι ήξερε Ελληνικά μιας και ήταν Κύπριος.

Έλιωσα στο αεροδρόμιο διαβάζοντας δύο βιβλία. Γενικά το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι λίγο τραγωδία πριν τα διαβατήρια μιας και πραγματικά δεν έχει τίποτα να κάνεις. Μετά τα διαβατήρια όμως έχει πολύ περισσότερα, ειδικά αν θες να ψωνίσεις. Σίγουρα έχει να χαζέψεις.

2 σχόλια: