Ο Αιώνιος Πόλεμος

Ο Αιώνιος Πόλεμος είναι το τελευταίο βιβλίο του 2010 που διάβασα. Μου το έδωσαν σαν επιστημονικής φαντασίας και πιθανά γιατί έχει αντιπολεμικό θέμα.

Διαβάζοντας στην αρχή ούτε αισθάνθηκα το επιστημονικής φαντασίας αλλά και το αντιπολεμικό του, όχι ότι δεν το καταλάβαινες αλλά μου φαινόταν κάπως αποτυχημένο.

Όσο προχώρησα στην ανάγνωση και μετά το ένα τρίτο του βιβλίου, σίγουρα μου κινήθηκε η περιέργεια για το τι θα γίνει. Τελικά είναι ένα άξιο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, όχι τόσο με εξωγήινους αλλά κυρίως γιατί αποδίδει με ένα έξυπνο αλλά έμεσο τρόπο, ένα ταξίδι στο μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτό για μένα είναι το δυνατό στοιχείο του βιβλίου.

Το αντιπολεμικό, συνεχίζω να το θεωρώ αποτυχημένο. Βέβαια για μένα, αυτό δεν θα ήταν κανένα πρόβλημα αν ο συγγραφές δεν επέμενε στην εισαγωγή περί του αντιπολεμικού του σεναρίου.

Στο θέμα των περιγραφών που εγώ δεν εκτιμώ, δυστυχώς έχει αρκετές και λεπτομερείς. Επίσης χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλες δόσεις technobubble, ένας όρος που δημιουργήθηκε ειδικά για το Star Trek.

Συνολικά ένα καλό βιβλίο και με ένα σενάριο που σε κρατάει γιατί απλά θες να δεις τι θα γίνει σε ένα άτυπο ταξίδι χρόνου!

2 σχόλια:

  1. technobubble: noun: meaningless yet scientific sounding gibberish. Main Star Trek subcategory: "We Could Modify The Deflector To Emit Some Particle Beam"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑχαχαχαχα ρε Βασίλη!
    Some Particle Beam!!

    Το είχα ξεχάσει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή