Πιο ελαφρύ ντύσιμο

Ο ενδυματολογικός κώδικας αλλάζει για τους δημόσιους υπάλληλους και τους υπουργούς του Μπαγκλαντές. Η πρωθυπουργός της χώρας Σεΐχ Χασίνα τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τα κοστούμια και τις γραβάτες και να φορούν κοντομάνικα, ώστε να μειωθεί η χρήση κλιματιστικών.

Η χώρα των 144 εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται από την κλιματική αλλαγή, λόγω του χαμηλού της υψομέτρου, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια, κυρίως λόγω της οικονομικής ανάπτυξης κατά 6% το χρόνο εδώ και μια πενταετία.

Η έλλειψη είναι ιδιαίτερα έντονη κατά τους ζεστούς μήνες από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, αναφέρει την Πέμπτη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κλιματισμός είναι πολυτέλεια και ότι αν φοράμε ελαφρύτερα ρούχα θα χρειαζόμαστε λιγότερο τα κλιματιστικά» δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Σίεντ Αμπντούλ Χοσαϊν. «Μας ζήτησε να αποφεύγουμε τα κοστούμια και τις γραβάτες τις ζεστές ημέρες και να φοράμε σκέτα, απλά πουκάμισα».

Μετά τις συστάσεις προς το υπουργικό συμβούλιο, ο επίσημος ενδυματολογικός κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων άλλαξε για πρώτη φορά από το 1982.

Πηγή

Προσκυνώ. Πόσο καιρό το λέω ότι σε μια χώρα που 6 μηνες τον χρόνο κάνει ζέστη γιατι πρέπει να θεωρείται το πουκάμισο, γραβάτα, σακάκι δείγμα ευπρεπους ντυσίματος και σοβαρου επαγγελματία. Στην δουλειά έχω δει κατεπανάληψη πως μπορεί να ξεγελάσει κόσμο το καλό τέτοιο ντύσιμο. Αν δηλαδή επέτρεπες στον αντρικο πληθυσμό να φοράει σορτσάκια και κοντομάνικα, τότε

1)Σίγουρα τα κλιματιστικά θα μπορούσαν να ειναι 3 βαθμούς κάτω αρα να εξοικονομούν τόνους ενέργειας.

2)Σίγουρα θα γινόταν λιγότερη χρήση στα αυτοκίνητα αρα λιγότερη καύση και λιγότερο καυσαέριο

3)Και οι γυναίκες που ντύνονται “ελαφρά” δεν θα παραπονιόντουσαν για το κρυο.

Τι πάει να πει τζιν με 40 βαθμούς έξω? Τι πάει να πει μακρυμάνικο με 40 βαθμούς έξω?

Επειδή έχω ταξιδέψει και Χαβάη, μια χαρά οι άνθρωποι έχουν και τις δουλειές τους και τους ουρανοξύστες τους ενώ κυκλοφορούν και με σορτσάκια.

Άλλο λετσαρία, άλλο ελαφρό ντύσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου