Heavy – The story of Metal

Ενα καταπληκτικο documentary για την γέννηση της Μεταλ σε τέσσερα 45 λεπτα.

Αναφέρει πως ακριβώς ξεκίνησε η σκηνή, πως και από ποιόν πρωτοχρησιμοποιήθηκε η λέξη Heavy για να περιγράψει την μουσική. Αναφέρει πως και γιατί ξεκίνησε το γνωστό μεταλ look στο ντύσιμο και το πιο αστείο ειναι ότι δείχνει το ίδιο συγκρότημα πριν την καθιέρωση με κάτι τρελό χύπικα.

Γενικά εκτεταμένο και πολύ ψαγμένο.

Βέβαια για κάποιο λόγο από όλα αυτά το documentary απουσιάζει η epic σκηνή και ειδικά οι Manowar σαν κατεμέ οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της σκηνής. Όσο θεική μουσική παίζουν τόσο για μια ακόμη φορά γκαραγκιοζεύουν και θεωρουν τους ευατούς πολύ μεταλ για να βγουν να μιλήσουν για το θέμα.

Κλασσική φιγούρα στην ταινία, ο Din Schneider των Twisted Sister που πραγματικά με τρομερό πάθος μιλάει για τα σκηνικά με την PMRC και το πως τελικά μονο διαφήμιση κατάφεραν να κάνουν στην μουσική. Τέλος έχει συνέντευξη και αναφορά στον Marilyn Manson που σαν μουσική δεν μαρέσει καθόλου, αλλά σαν άνθρωπος έχει να πει κάτι πολλά και εύγε. Μετά το μακελείο στο Collumbine που αμέσως τον είχαν κατηγορήσει, τον είχαν ρωτήσει τι θα έλεγες στα παιδιά και ήταν ο μόνος που ειχε πει ότι δεν θα έλεγα τίποτα, αλλα ΘΑ ΑΚΟΥΓΑ.

Επίσης λέει μέσα αυτό που όλοι μεταλ λάτρες ξέρουν και αισθάνονται μια ζωή.

Ότι η μουσικοί, οι οργανοπαίχτες τους, οι οπαδοί μια ζωή έχουν υποτιμηθεί από την ανωτερότητα των εκπροσώπων των άλλων mainstream μουσικών, εως όταν χρειαστεί έχουν φάει τα μουτρά της από την ποιότητα των εκπροσωπών της όπως πχ του Din Schneider που απλά πήγε στο χύμα και ισοπέδωσε όλους εκεί τους ηθικά καθαρους concerned γονείς και ειδικά την γυναίκα του Gore.

Στο τέλος σε ένα πλάνο από μια ξεκάρφωτη συναυλία φαίνεται και ο τυπάκος που έχει κάνει την σειρά των documentary Metal, Α Headbungers journey και Global Metal.

Αυτό που δεν ήξερα με τίποτα, ειναι ότι ο Arnold Swarchenegger ειχε για campain theme το we are not gonna take it!

Και θα συμφωνήσω στο τέλος με τον κύριο που απλά λέει.

I think heavy metal music has the most passionate, loyal funbase of any kind of music.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου