Debate

Λοιπον παρακαλούθησα την μεγάλη μονομαχία που δεν θα πω πως για πλάκα την αποκαλουσα με τους γνωστούς μου στο μσν γιατι υπάρχουν και ανηλικά στο ιντερνετ. Εχω όμως κάποιες σοβαρές παρατηρήσεις με κυριοτερη αυτή που σχετίζεται με τον δικοματισμό.

Οκ όσο επαφή και να έχεις με την πραγματικότητα, δεν μπορώ να δεχθώ ότι προεξοφλείς με τα λεγόμενα, τους τίτλους αλλά και τις πράξεις σαν δημοσιαγραφία την πολιτική εξέλιξη των πραγμάτων. Όχι δεν αναφέρομαι για το σπρώξιμο του Παπανδρέου, αλλά στην διεξαγωγή ενός debate με τους δύο πιθανούς πρωθυπουργούς και την διαρκή αναφορά στο θέμα. Δεν μπορώ να δεχθώ ούτε την αναφορά, αλλά και την μηδενική αντίδραση στην τηλεόραση από τους υπόλοιπους αρχηγούς. Ειναι σαν να λες σε ένα οδηγό τις τελευταίας καραμήτρικής ομάδας στην Φ1 οτι και να γίνει, 100% δεν πρόκεται να κερδίσεις. Ουτε 1%.

Δευτερο σημαντικό θέμα, ειναι το πως ειναι δυνατόν στην δεύτερη ερώτηση που έκαναν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι με βάση τι ήδη απάντησε να την κάνουν κοιτάζοντας τα τευτέρια τους? Ειναι και λες και ξέραν τι θα απαντήσουν. Οκ μπορεί να έχει προδιαγράψει κάποιες πιθανές απαντήσεις αν εισαι καλός δημοσιογράφος και να έχει προμελετήσει την επόμενη ερώτηση, αλλά έλεος σχεδόν σε κάθε ερώτηση το ίδιο σκηνικό. Όσο καλά δενδράκια αποφάσεων και να έχεις φτοιάξει, ειναι μια πρόβλεψη και δεν μπορείς να κάνεις την ερώτηση κοιτάζοντας το τευτέρι.

Πάμε παρακάτω και ξεκινάω με τον δημοσιογράφο Τσίμα. Ασε ρε φιλε τα αστειάκια και κοίτα να τελειώσεις την ερώτηση σου στον χρόνο μέσα.

Παπανδρέου, Τσίπρας αλλά και Καραμανλής καλό είναι κάποια φάση να απαντάτε τι σας ρωτάνε και όχι τον στήριο λόγω της προεκλογικής εξτρατείας με μοναδικό σκοπό να πουν αυτό που θέλουν και όχι να απαντήσουν. Ειδικά ο Τσίπρας, σε συνέχεια ο Παπανδρέου το είχαν ξεσκίσει. Επισης για Τσίπρα ειδικά έχω να πω οτι δεν σεβόταν καθόλου τον χρόνο.

Η Παπαρήγα ως κλασσικό ΚΚΕ, κολημένο στον δικό του κόσμο και στον δικό τους χρόνο έλεγε ακομα τα δικά του. Ωραίες θεωρίες, ώραια πραγματάκια που ειναι απλά αξιωματικά γελοία καθώς αυτοεξουδετώνονται στο υπάρχον συστημα κανόνων της κοινωνίας. Πως θα γινει ρε παίδες εκεί στο ΚΚΕ, αυτο το μοντέλο έχει η κοινωνία. Αυτο πρέπει να βελτιώσετε, αλλά με προτάσεις που υπόκεινται στου κανόνες αυτού του μοντέλου και όχι σε ένα φανταστικό που έχετε στο μυαλό σας. Σε κάθε περιπτωση η Παπαρήγα τελείωνε στον χρόνο της και έχει μια σοβαρή παρουσία.

Αντίστοιχη σοβαρή παρουσία είχε και ο πρόεδρος των οικολόγων πράσινων αν και σε ορισμένα σημεία αμπελοφιλοσοφούσε όσο δεν πήγαινε. Ήταν πάντως πολύ χαρουμενος μέχρι που του χώθηκε ένας, τα πήρε και σοβάρεψε πολύ. Μπορεί να ηταν και γυναίκα η δημοσιογράφος, δεν θυμάμαι. Αυτο που ειδα εγώ είναι ότι όταν σοβάρεψε και θυμωσε, δεν έχασε την ψυχραιμία του, ο λόγος του θα μπορούσες να πεις έβγαζε φωτιά και μονο που δεν το έδειρε με λόγια τον δημοσιογράφο και αυτο δείχνει κάτι σε ένα πολιτικό. Αυτο που μάρεσε στον λόγω αυτού του προέδρου ήταν ότι αυτά που λέει βγάζουν απλό νόημα. Ουτε τρελές αναλύσεις ουτε περίτεχνα κολπάκια να λέμε μαλακίες. Ίσως να μην υλοποιούνται αλλά δεν μοιάζουν με αστεϊσμοί σαν του ΚΚΕ.

Ο Καρατζαφέρης μπορώ να πω είχε την σοβαρότερη παρουσία. Σϊγουρα κάπου κρύφτηκε, σίγουρα κάπου ήταν ένας ακομη πολιτικός αλλά το σίγουρο είναι οτι αυτός ο άνθρωπος ξέρει που πάνε τα τέσσερα ανεξαρτήτως αν συμφωνείς μαζί του. Εγώ τον βλέπω να τους πατάει όλους αν συνεχίσει έτσι. Δυστυχώς στην Ελλάδα ξεχνάμε πάντως αυτά που έλεγε. Όπως ξεχνάμε και τι έλεγαν και οι άλλοι.

Τώρα για τους δυο και καλά μεγάλους. Μετά τον Τσίπρα ήταν οι χειρότεροι. Δύο κόμματα εξουσίας που υποτίθεται θα κυβερνήσουν δεν έκαναν μια αναφορά στο συνολό τους ως πιθανή κυβέρνηση αλλά μονο ΘΑ και έκανα, και ένα ατελείωτο ΕΓΩ. Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι ο Παπανδρέου δεν μπορεί να μιλήσει. Θα αναφερθώ όμως στο γεγονός ότι ο Καραμανλής τα έχει πάρει πραγματικά, σε σημείο που για μένα χάνει και το όριο και ειναι λες και μιλάει το παράπωνο. ΟΚ μπορεί να έχει δίκιο, σίγουρα ένας γνωστός θα πει οτι 200% έχει δικιο, αλλά σόρρυ κιολας αρχηγέ αλλά δεν έχει γινει ενα λαθος, δεν έχουν γινει δυο λαθη, ουτε κανε πέντε, και το κυριότερο δεν ήταν λαθάκια. Συνεπώς όσο πόλεμο και να σου κάνουν, ε δεν ειναι οτι ειναι και άδικως ασχέτως οτι σίγουρα γινεται για λάθος λόγους.

Πάντως σοβαρά αν μπορούσε ο Καραμανλής να πεταχτεί στον αέρα και να λιώσει τον Παπανδρέου με μια κίνηση βγαλμένη από Beat ‘Em Up θα το έκανε.

2 σχόλια:

  1. Πάσχουμε από πολιτικά πρόσωπα φίλος σαν μεγαλύτερος τα ξέρεις καλύτερα από μένα.Όσο για τη δημοσιογραφία έχει ξεπέσει εδώ και χρόνια.Για τι πράγμα να μιλήσουμε για αξιοκρατία στην Ελλάδα;Τέσπα to make a long story short εγώ εχθές προτίμησα να πάρω το shammano και να μοιράζω bolts από το να μου ανέβει η πίεση με τους π@π@ρες πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην νομίζεις εγώ περνάω κρίσης μεγάλης ξενέρας και ημουν σπίτι.
    Και το παρακολουθούα συνοδευτικά.

    Σημερα δεν ξέρω.

    Δεν χρειάζεται να εισαι μεγαλύτερος. Ιστορική μελέτη χρειάζεται. Ουτε και εγώ έζησα την οκταετία Παπανδρέου αλλά ξέρω τι έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή