Bob Came in Pieces

Λοιπον έχω βρει την αγαπήμενη κατηγορία παιχνιδιων. Να ειναι καλά το Steam.

Μεταξύ διαφόρων παιχνιδιών όπως Osmos, World Of Goo και κάποιων άλλων ασήμαντων πρόσφατα έπαιξα και το Bob Came In Pieces.

Βασικά ειμαι της γενιάς του τρομερού Lander, ενός Vector based παιχνιδιού που έπρεπε να προσγειώσεις μια σεληνάκατο στην σελήνη χρησιμοποιώντας ουσιαστικά boosters από κάτω αριστερά και δεξία. Με βάση αυτή την ιδέα έχουν βγει διάφορα παιχνίδια και για κάποιο λόγο πάντα με εντυπωσίαζε αυτή η ιδέα, που συνδυάζει φυσική και λίγο action.

Το Bob Came in Pieces ειναι ένα παιχνίδι στο οποίο ελέγχεις ενα διαστημοπλοιάκι με την λογική του Lander με μια βασική διαφορά. Μπορείς να μετασχηματίσεις το διαστημόπλοιο, με διάφορα κομμάτια που βρίσκεις στις πίστες μέσα. Όλοι αυτοί οι μετασχηματισμοί αλλάζουν την φυσική συμπεριφορά του οχήματος αλλά χρειάζονται για την επίλυση συγκεκριμένων πάζλ και στην εξέλιξη του παιχνιδού.

Δείτε λίγο τα video να καταλάβε.

 

 

 

Μιλάμε αυτό και το Osmos έχουν βγει σε μεγάλες παιχνιδάρες των οποίων η κατηγορία όπως πρόσφατα εμαθα από το Steam λέγεται Indy Games. Το καλό με αυτή την κατηγορία, ειναι αυτό που συζηταγα παλιά με φίλους.

  • Εχουν gameplay
  • Είναι fan
  • Είναι παιχνίδια και όχι reality sim που δεν με ενδιαφέρει για τον χαβαλέ μου

Όμως το κυριότεορ όλων, μπορείς να ασχοληθείς 5 λεπτά, 30 λεπτά και μια ώρα και να μην αλλάξει τιποτα στην απόλαυση σου. Αυτό το κριτήριο το ειχα διαπιστώσει με το Unreal Tournament στο οποίο έχανες, και τσάκ πάταγες ένα κουμπί και συνέχιζες. Ουτε Loading, ούτε Save ούτε σκοτούρες παρακολούθησεις σεναρίου που απαιτούν προσήλωση σε χρόνο.

Παλιά εγώ αυτά τα παιχνίδια τα είχα βαπτίσει Meaningless Games ακριβώς γιαυτό τον λόγω. Ευχαριστώ το Wii και την πλατφόρμα Steam που έχουν δόσει την ευκαιρία σε μικρούς προγραμματιστές χωρίς επενδύσεις δις για να κάνουν το πιο αληθοφανές 3D, να παράγουν απλές αλλά εξαιρετικά διασκεδαστικές ιδέες και να χαρούμε και εμείς.

2 σχόλια:

  1. Γιατί είχα την εντύπωση ότι indy είναι τα παιχνίδια που είναι ψιλοανεξάρτητα από μεγάλες εταιρίες, ψιλο-free κτλ?
    Ενιγουει, το θέμα είναι να τη βρίσκεις. Ακόμα και το παιχνίδι το λένε Βαγγέλη. Have fun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ.
    Εγώ να σου πω δεν ηξερα καν την κατηγορία.
    Στο παιχνίδι δυστυχώς κόλησα χθες, και αντικολητικό δεν βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή