ΙΚΑ, Ωχ πάλι

Ναι λοιπον ήρθε η Δευτέρα και έπρεπε να δω τι θα κάνω με την αναρωτική που μου έγραψαν στο νοσοκομείο! Γιατί μπορεί να πήγα σε γιατρό, αλλά όχι ο λόγος του τυπου δεν είναι αρκετός και πρέπει να υπογράψει και η ανώτερη υγειονομική κλίμακα του ΙΚΑ μη χέσω.

Στο μεταξύ ο παραλογισμός εμφανής εξαρχής. Ο γιατρός γράφει παλουκώσου να ξεκουραστείς αλλά πήγαινε και στο ΙΚΑ να κουράσεις το τραύμα!

Πάιρνω λοιπον το λογιστήριο και μου λένε κάτι για τυπικά ότι πρέπει να πάω στο ΙΚΑ αν θέλω να πάρω κάτι λεφτά κτλ κτλ. Όλες τις άλλες φορές βέβαια που αρρωσταίνει ο κόσμος με ιώσεις και κάθεται και 3 μέρες στο σπίτι, το χαρτί του παθολόγου είναι αρκετό ακόμα και για 3 μέρες.

Αντε λοιπον πάω στο ΙΚΑ, αφού φυσικά δεν έβρισκα τρόπο να ρωτήσω με κάποιο τηλέφωνο. Ευτυχώς τα καλά παιδιά αυτής της εξαιρετικής υπηρεσίας του 184 μου είπαν, και μάλιστα μου είπαν και μέχρι τι ώρα είχε γιατρούς. ΕΥΓΕ.

Το πόδι στο μεταξύ είναι εμφανώς καλύτερα, αλλά και η ξεκούραση του χρειάζεται! Πάω λοιπόν στο ΙΚΑ, χωρίς να ξέρω καν τι πρέπει να κάνω. Μεσημέρι ποια φυσικά όλα αυτά τα καλόπαιδα έχουν εξαφανιστεί και λέω και εγώ να πάω απευθεία στο γιατρό.

Τοκ Τοκ, και δεν έχω ραντεβού και δεν έχετε και κανένα άλλο, έτσι και έτσι. Α δεν μπορώ, λέει ο γιατρός πρέπει να πάς πρώττα στον επίτροπο. Γκρρρρρρρρ αντε λέω είναι θέμα τυπικό. Ο επίτροπος βέβαια στο πάνω όροφο και στο μέσα του διαδρόμου. Εγώ υποτίθεται ξεκουράζομαι.

Φτάνω στον επίτροπο, κάτι πενιχρές καρέκλες έξω δεν φτάνουν για κάνένα με προβλήματα. Του λέω τα καθέκαστατα και γράφει κάτι πράγματα με ένα χέρι που έτρεμε και κάτι γράμματα ότι να είναι. Σίγουρα κάτι είχε ο τύπος αλλά δεν ξέρω τι δεν θέλω να το κακολογήσω, άλλωστε μέχρι εκείνη την στιγμή αλλά και μετά δεν μου είχε κάνει τίποτα.

Μου λέει λοιπόν ότι πρέπει να ξαναπάω στον ίδιο γιατρό αφού μου έγραψε σε ένα ανεπίσημο χαρτί. Κατεβαίνω στον γιατρό, ξανά ψιλο κουτσαίνοντας. Μπαίνω στον γιατρό και ακόμα δεν έχει έρθει κανείς! Του λέω αν θα μπορούσε να το κοιτάξει γιατι το νοσοκομείο ούτε κοίταξε το πόδι. Όταν μιλάμε ότι δεν ασχολήθηκε, ε μιλάμε δεν ασχολήθηκε. Μου είπε και ένα δεν προλαβαίνω, έχω πολλά ραντεβού και κάτι άλλες παπαριές και ξεκίνησε την ατελείωτη χαρτούρα.

Μετά πολλών κόπως και βασάνων αλλά και παραπόνων, πρέπει να ξάνα πάω στον επίτροπο γιατί άκουσον άκουσον η αναρρωτική είχε μέσα και ΣΚ και αυτό δεν έχει δικαιώμα ο γιατρός να το δικαιολογήσει και πρέπει αυτός να κάνει μεγάλη πατέντα. Στο μεταξύ τρίτο περπάτημα και όροφο έτσι για κάποιον που υποτίθεται ξεκουράζεται.

Πάει λοιπόν ο τύπος σε κάθε χαρτί, και ήταν και πολλά και σβήνει το 3 και γράφει 5 μαζί με μια δικαιολογία. Αυτό το έκανε παντού ακόμα και στο βιβλιάριο! Αφού τελείωσε, εγώ εννοείται όρθιος ξεκινώ για σπίτι!

Όπως είπα και στο νοσοκομιακό ποστ, οκ απαράδεκτο που οι γιατροί ασχολούνται με την χαρτούρα αλλά και αυτός ο ορθοπαίδικος σιγά ρε φιλε θα σου πέσει ο κώλος να δεις μια ακτινογραφία και ένα πόδι σε επιστραγαλίδα. Λες και δεν ξέρεις ότι στο νοσοκομείο με είδε ειδικευόμενος και όχι κανονικός γιατρός όπως υποτίθεται είναι αυτός.

Είμαι εγώ τρελός? ή πραγματικά δεν πάνε καλά στο ΙΚΑ? Α και το καλύτερο όλων τα λεφτά μάλλον των ημερών θα πρέπει να τα πάρω από το ΙΚΑ, δηλαδή άλλες 2-3 ώρες χαμένες για μια εταιρία? Πάνε καλά στο λογιστήριο της εταιρίας μου, σοβαρά δηλαδή? Μια χαρά έκανα και κάποια δουλειά από το σπίτι, γιατι έχουμε και τεχνολογία την σήμερον ημέρα! Δηλαδή οκ το κράτος είναι μαλάκας, και το ΙΚΑ από τους μεγαλύτερους! Οι εταιρίες δεν ξέρουν πως να προσπεράσουν την βλακεία του κράτους και να κάνουν την δουλειά τους? Οκ πήγα νοσοκομείο, γιατρός έγραψε το χαρτί δεν το φαντάστηκα. Δεν ζητησα και κανένα μήνα. 2-3 μέρες και πιθανά να επέστρεφα και νωρρίτερα! Προς τι αυτός ο πανικός και ενώ θα έπρεπε απλά να ξεκουράζομαι??? Η λέξη ευελιξία λέει κάτι? Η επίλυση προβλήματος που τρίτο μουλάρι σου επιβάλει λέει τίποτα? Πραγματικά, αν εγώ και έπρατα την δουλειά μου έτσι θα είχε καταρεύσει το μισό πληροφοριακό σύστημα κάθε εταιρίας.

Πραγματικά πόση βλακεία, αναποτελεσματικότητα και ανυπαρξία ευελιξίας υπάρχει σε αυτή την χώρα? Πραγματικά? Δηλαδή αν ήταν κάτι πιο σοβαρό θα έπρεπε να ειχα πληρώσει και ταξιά και μαλακίας? Και μετά εχω να ακουω και τις υπόλοιπες μαλακίες από τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο γιατρός μονο κλαιγόταν για το πόσες φορές έχουν αναφερθεί στο πρόβλημα. Βέβαια απεργίες έχει κάνει μονο για ευρώπουλα και ποτέ για αποτελασματικότερη εργασία. Τα γνωστά δηλαδή που λεώ, ότι και στην τελική το κλάμμα υπάρχει μόνο και μονο για να είναι περισσότερο λαμόγια γιατί αν ήταν πραγματικά στεναχωρημένος που δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει και να εφαρμόσει τις γνώσεις του, τότε μάλλον αυτός και άλλοι δέκα κλαμμένοι θα είχαν διαμαρτυρηθεί και θα είχαν και άλλους 10 πολίτες μαζί τους.

Το θέατρο του παραλόγου στο μεγαλείο της.

 

Παρεπιτπόντως, ηθικό δίδαγμα αν είστε ένα από τους κάθε 10 μαλάκες, ανεγκέφαλους Έλληνες που σας αρέσει να αθλείστε και να μην ξεκολιάζεστε μόνο σε τσιγάρα, ποτά και καφέδες μάλλον είστε σε λάθος χώρα γιατί εδώ η ΚΑΙ Η ΑΘΛΗΣΗ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ!

6 σχόλια:

  1. Γάμα τα αν και εγώ έκανα τη δουλειά μου έτσι η πληροφορική του άλλου μισού ελληνικού δημοσίου θα ήταν down.
    Δε ξέρω εσύ πως το βλέπεις το θέμα αλλά το linkedin είναι πολύ διαδεδομένο δεν ανεβάζεις ένα cv να την κάνεις έξω;Έχω ήδη αρχίσει να το σχεδιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. m_stelios το προσπάθησα. Όμως αν δεν πάς εκεί να κάτσεις δεν βρίσκεις άκρη.

    Προσωπικά με e-mail να το συζητήσουμε αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έστειλα στο τζίμεηλ που έχεις κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικά!

    Έχω καιρό να γράψω σχόλιο, αλλά δεν έχω σταματήσει να διαβάζω το blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ ρε παίδες.
    Πάντως καλά είναι το πόδι. Ακολουθεί τον κλασικό ρυθμό εξέλιξης ενός διαστρέμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΙΚΑ δημιουργεί τρομερή απώλεια εσόδων σε εταιρίες και ιδιώτες με την επιστημονικής φαντασίας διαστάσεων γραφειοκρατία του και τις απίστευτες "διαδικασίες" του. Το είπες και εσύ αν και δεν έδωσες βάρος εκεί: ΟΛΑ μα ΟΛΑ γράφονται σε κάτι μπακαλόχαρτα. Δεν μιλάμε για μηχανογράφηση, ούτε λόγος.

    Οταν έλεγα πιό μικρός οτι ΔΕΝ θέλω να μπω στο δημόσιο (αν και είχα την ευκαιρία) με στήνανε στον τοίχο. Οταν έλεγα πως χάνω ΛΙΓΟΤΕΡΑ πηγαίνοντας σε ιδιώτες με κοροιδεύανε...ορίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή