ΙΚΑ - Φαρμακεία

Εδώ και κάποιο καιρό βασανίζομαι από έντονες διαθέσεις για φαγούρες στα δύο πόδια μου. Έχω να ξανα νιώσω τέτοια επιθυμία για ξύσιμο από το γυμνάσιο, όπου και τότε δεν το κατείχα και τα πόδια μου είχαν γεμίσει πληγές.

Πήγα λοιπον χθες στην δερματολόγο στο ΙΚΑ, χωρίς να πιάσω το πόσο καιρό περίμενα για διαθέσιμο ραντεβού. Στο ΙΚΑ του χαλανδρίου, έχει δύο δερματολόγους ένα πρωινό και μια απογευματινή. Ο πρωινός έρχεται ότι ώρα θέλει και στα @@ για το γεγονός ότι ο κόσμος δουλεύει και δεν επιλέγει 8 τα χαράματα ραντεβού γιατί έτσι γουστάρει. Συνεπώς είπα να πάω στην απογευματινή.

Το πρώτο που παρατήρησα ήταν, ότι ενώ περίμεναν 3 άτομα απέξω για καθυστερημένα ραντεβού, βγαίνει ένας τύπος που έχω παρατηρήσει ξανά στον πρωινό γιατρό. Είναι σίγουρα ιατρικός επισκέπτης, και απορώ κιολας με το θράσος να μπαίνει ανάμεσα στα ραντεβού. Μιλάμε αν τον ξαναδώ θα γίνει της πουτάνας, γιατι για κάποιο λόγω θυμάμαι και την φάτσα του.

Ο λόγος που τα έχω πάρει και τόσο πολύ, είναι και γιατί η γιατρός μου έγραψε αλοιφή (AREGEN) που κοστίζει 140 περίπου ευρώ αλλά δεν μου ειπε τίποτα. Δεν θέλω να ανακατευτώ στα επιστημονικά κριτήρια, αλλά οι δερματοπάθιες δεν ειναι και καινούργια ανακάλυψη όσον αφορά την θεραπεία τους. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις, και τουλάχιστον θα μπορούσε να με ρωτήσει αντί θα θεωρήσει ότι μου τρέχουν λεφτά από τα μπατσάκια!

Πάω οιπον στην φαρμοποιό της γειτονιάς που και σε αυτή τα έχω μαζεμένα. Της δίνω το χαρτί και μου ετοιμάζει τα φάρμακα με μια μέρα καθυστέρηση γιατι κάτι παίζει με τις απεργίες και τα στοκ τους. Δεν ειμαι παράλογος και δεν βιαζόμουν και μπορώ να δείξω κατανόηση. Όμως στην καριόλα δεν ξαναπάω γιατι σε κάθε άλλο φαρμακείο στην ζωή μου με έχουν ρωτήσει για όταν το φάρμακο είναι ακριβό. Η συγκεκριμένη δεύτερη φορά, ούτε καν μπαίνει στον κόπο, και μου χρεώνει κάτι τόσο ακριβό.

Γενικά, χαλαρά όλο το σύστημα υγείας μπάζει νερά κατά των μη προνομιούχων. Προσωπικά, δεν ειναι ακριβώς ότι πεινάω αλλά δίνω τόσα λεφτά στο ΙΚΑ που απαιτώ ένα επίπεδο παροχής υγειονομικής περίλαθψης σχετικά ανέξοδο και καλό. Και μπορώ να σας πω ότι ετησίως υπερ μου μπαίνουν μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές 5 ψήφιο νούμερο.

Δεν θα ξαναπετύχω τον ιατρικό επισκέπτη? Να εύχεται να μην με ξαναπετύχει. Και έχω φίλους ιατρικούς επισκέπτες αλλά να πάνε να γαμηθούν οι φαρμακευτικές εταιρίες που όπως και όλοι οι άλλοι έχουν κάνει πάρτυ στην χώρα αυτή και συνεχίζουν πάνω στις πλάτες μου.

Βεντούζα από την χώρα? Να δεις τι βεντούζα θα αρχίσω να ρίχνω και εγώ στις δημόσιες υπηρεσίες μέσα

2 σχόλια:

  1. ξυλο, σαπιστε στο ξυλο τους υπανθρωπους γιατρους, τα λαμογια της κοινωνιας! Μονο ετσι θα καταλαβουν! Στον ιατρικο επισκεπτη καμμια ψιλη ετσι γιατι ειναι και μαλακες και αμα τους ρωτησεις σου λενε και καλα οτι κανουν "ιατρικη ενημερωση". Κανουν λειτουργημα καλε δεν ειναι "λαδωτηρια" των γιατρων ετσι λενε. εξαλλου ειναι ο τελευταιος τροχος. ο Φαρμακοποιος επωφελειτε απο την πολυφαρμακια αλλα δεν κινει αυτος τα νηματα. Το ξυλο πρεπει να παει στοχευμενα στα μεγαλα λαμογια που ειναι οι γιατροι! ξυλο, ξυλο, ξυλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υλο, σαπιστε στο ξυλο τους υπανθρωπους γιατρους, τα λαμογια της κοινωνιας! Μονο ετσι θα καταλαβουν! Στον ιατρικο επισκεπτη καμμια ψιλη ετσι γιατι ειναι και μαλακες και αμα τους ρωτησεις σου λενε και καλα οτι κανουν "ιατρικη ενημερωση". Κανουν λειτουργημα καλε δεν ειναι "λαδωτηρια" των γιατρων ετσι λενε. εξαλλου ειναι ο τελευταιος τροχος. ο Φαρμακοποιος επωφελειτε απο την πολυφαρμακια αλλα δεν κινει αυτος τα νηματα. Το ξυλο πρεπει να παει στοχευμενα στα μεγαλα λαμογια που ειναι οι γιατροι! ξυλο, ξυλο, ξυλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή