Κόλπος του Μεξικού

Προσωπικά την θεωρώ την δεύτερη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, αν θεωρείς κανείς ως πρώτη αυτή του Τσερνόμπιλ. Δεν είμαι όμως σίγουρος για το ποια θεωρώ μεγαλύτερη. Στον κόλπο της Αλάσκας, μετά από κάποια χρόνια και αρκετά δις για καθαρισμό, ο πληθυσμός των ψαριών ανέβηκε εντυπωσιακά καθώς μπορεί το αργό πετρέλαιο να σκοτώνει στην αρχή αλλά σε βάθος χρόνου αποτελέι πρώτης τάξης οργανική τροφή ή κάτι τέτοιο.

Το τραγικό όμως με το ατύχημα αυτό είναι η συμπεριφορά αυτών που είχαν ευθύνη αλλά και της Αμερικάνικης κυβέρνησης που κρύβεται διαρκώς πίσω από προθεσμίες και αναμονή για το αν η BP θα μπορέσει να συμμαζέψει τα ασυμάζευτά. Και βγαίνει ο πρόεδρος της Αμερικής και λέει σε όσους τον επικρίνουν ότι δεν ξέρουν όλα τα γεγονότα.

Εκει στον κόλπο του μεξικού πάντως εκτός των ακτών της Αμερικής έχει και άλλες χώρες και τρομερούς τροπικούς προορισμούς όπως τα νησιά της Καρϊβικής.

Δείτε και ορισμένες συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με αυτό αυτή η τελευταία προσπάθεια της BP που έβγαζε και καλά μόνο λάσπη μάλλον απέτυχε. Η αδυναμία της ανθρωπότητας να κλείσει την διαρροή είναι το απίστευτο ανησυχητικό της ιστορίας. Τουλάχιστον Αλάσκα ήταν ένα το Τάνκερ και συγκεκριμένη η μέγιστη ποσότητα πετρελαίου που θα διερέε στην θάλασσα. Και εδώ συγκεκριμένη είναι με την διαφορά ότι μιλάμε για κοίτασμα και όχι ένα πλοιαράκι σε συγκριτικά μεγέθη.

3 σχόλια:

  1. Όντως είναι τρομακτικό...είναι πράγματι μεγάλη καταστροφή...και περισσότερο απο όλα λυπάμαι για τα καημένα τα ψαράκια...για άλλη μιά φορά η φύση πληρώναι τα σπασμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις ποιο είναι το θέμα? Είναι σε εξέλιξη και το κυριότερο όλων, η ποσότητα της κύριας αιτίας που δημιουργεί το πρόβλημα άγνωστη. Αυτό μπορεί να τραβήξει πχ και χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η πλάκα είναι ότι σύμφωνα με τον Αμερικάνικο νόμο, το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί είναι 75εκ δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή