Η χώρα της μπανανίας

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με τις πυρκαγιές που ξεσπάσαν και την βιβλική καταστραφή θέλω να σχολιάσω κάποια πράγματα.

Όλοι βγαίνουν και κατηγορούν τους πολιτικούς και ότι αυτοί φταίνε και με τέτοιους ανθρώπους που να δεις άσπρη μέρα και τα σχετικά. Εγώ πιστεύω ότι οι πολιτικοί αν και απαράδεκτοι είναι ο εύκολος στόχος γιατί η πραγματικότητα τσούζει και πονάει.

Ο έλληνας είναι καραγκιόζης , ο έλληνας φταίει και κανείς άλλος. Και είναι απλό το γιατί. Ας το πάρουμε με ένα πολύ απλό παράδειγμα. 300 βουλευτές έχουμε και 1.000.000 έλληνες εργαζόμενους κρατικών συμφερόντων δλδ δημόσιοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι του κράτους, στρατιωτικούς. Όλοι αυτοί κάθε φορά που γίνεται το στραβό μπροστά τους ή επιδιώκουν το στραβό πουλάνε αυτή την χώρα και τον μέλλον της για τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχει στον Έλληνα όταν βρίσκεται στην Ελλάδα κανένα ίχνος ομαδικότητας δια του συνόλου και κανένα ίχνος βραχυπρόθεσμης κρίσης για τα συμφέροντα του. Κανένας Έλληνας δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει πιο σίγουρα και περισσότερα να κερδίσει όταν μαζί με αυτόν κερδίσει και το κοινωικό σύνολο και ας χάσει και κάποια από το πιθανό μέγιστο ατομικό κέρδος.

Συνεπώς δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί που τους εκλέγουμε αλλά ο μέσος έλληνας και κάθε έλληνας που κινείται τελικά στον χωρό που θέτει ο κάθε αδίστακτος πολιτικός. Δλδ όλες αυτές οι τοπικές διοικήσεις, πυροσβέστες και διοικητές τους άποψη δεν έχουν προς τα κυβερνητικά εγκλήματα? Αλλά μόνο μελέτες κάνουν και καμιά πράξη.

Φυσικά ούτε λόγος για μια διαδήλωση πορεία με νόημα. Κλείσε το δρόμο γιατί πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα καει η μισή πελοπόνησος! Αλλά αυτά είναι για εξελιγμένους λαούς που από μαθητές της κοιτίδας του πολιτισμού έχουν φύγει έτη φωτός μπροστά.

Είμαστε 11 εκατομύρια ατομιστες και γαιδούρια και ζώα που μπροστά σε μια τέτοια καταστροφή πάλι τους ίδιους καραγκιόζηδες θα ψηφίσουμε καθώς παρόλο τον όλοθρο μόνο 5% αυξήθηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων σε πρόσφατη δημοσκόπιση και φυσικά τα δύο μεγάλα κόματα έχουν ακόμα από το 40% το καθένα σε πρόθεση ψήφου ακόμα και στις πληγέντες περιοχές. Και φυσικά γιατί θα τους ξαναψηφίσουμε? Για να βρούμε δουλειά, για να έρθει το βύσμα στο πεντάγωνο μέσα να κάνει καλύτερη θητεία ο γιός μου, για να γίνει η κόρη μου πρώτη μούρη στην πίστα και να τα ξίνει όλη μέρα εν ώρα εργασίας. Όλα για την οικογένεια. Φυσικά ποια η οικογένεια με τις τρομερές δουλειές που παρέχονται ανήκει σχεδόν στην τράπεζα αλλά μην ξεχνάμε πάνω από όλα. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Και εμείς τα ζώα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες ιδιωτικών συμφερόντων καθόμαστε και δουλεύουμε για να δίνουμε λεφτά στο μπουρδέλο αυτό κράτος και στον κάθε ατομίσταρο έλληνα που μεγαλώνει ατομισταρες γιούς και κόρες. Αλλά κάποια λαμογιά θα έχει και ο ιδιωτικός υπάλληλος στην άκρη από πίσω και θα ψηφίσει κάποιο από τα μεγάλα κόμματα. Κάποιο βύσμα θα χρειάζεται.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τους ανθρώπους που χαθήκαν στις φωτιές και τις περιουσίες που χάθηκαν για αυτούς που βρίσκονταν νόμιμα εκεί. Δεν λυπάμαι όμως καθόλου για αυτονών τα σπίτια που καίγονται που πριν 20 χρόνια που ξεκίνησε η ιστορία με τους εμπρησμούς ήταν δάση. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ γιατί αν ο εμπρηστής είναι ο ηθικός αυτουργός και ο εγκληματίας, αυτός που τον χειροκροτά και απολαμβάνει τους καρπούς των εγκλημάτων τι είναι? Μια χαρά εγκληματίες.

Μπορώ να λέω πολλά για το θέμα αλλά το ζήτημα είναι ότι δυστυχώς είμαστε η χώρα της μπανανίας και πραγματικά πιστεύω ότι ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτα.

Τα συγχαρητήρια μου λοιπόν για μια ακόμη φορά στον έλληνα που εμμέσως ή αμμέσως ευθύνεται για τις πανωλεθρίες και ανθρώπινο και υλικό δυναμικό άλλων Ελλήνων ή ακόμα και των ευατών τους. Γιατί που θα πάει ο καραγκιοζιά κάποια φάση τιμωρεί τον καραγκιόζη. Δυστυχώς τιμωρεί και τους μη καραγκιόζηδες και αυτό είναι το χειρότερο.
Και να προσθέσω και κάτι ακόμα. Και που είμαι εγώ να πάω να διαδηλώσω για τα πραγματικά κακώς κείμενα του τόπου? Α ναι ξέχασα,
1)είμαι Έλληνας στην Ελλάδα
2)έχω κουραστεί και απογοητευτεί τόσο από τον τόπο και είμαι μόνο 29
3)το σημαντικότερο? οι μόνες κινητοποιησείς που γίνονται συνήθως είναι γιατί μπορεί σαν δημόσιος υπάλληλος να χρειαστεί να δουλέψω λίγο παραπάνω και να μην προλαβαίνω 3 εφημερίδες μέσα σε μια μέρα. Ακόμα μπορεί σαν φοιτητής να χρειαστεί να γίνω φοιτητής και να ξεχάσω το όνειρο των 4- άγνωστο χρόνων διακοπών πληρωμένα από τους γονείς που ονειρεύονται το παιδί τους επιστήμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου