Ελα Μαζί

Ο Γιώργος και η Ελευθερία (με καταλύτη βέβαια το μικρό Μαρίνο), αποφάσισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να μοιραστούν με όλους όλα εκείνα τα ευχάριστα πράγματα που κρύβει η αφιλόξενη, κατά τα άλλα, Αθήνα για τα μικρά παιδιά, και τα οποία ανακάλυπταν οι ίδιοι καθημερινά. Ετσι γεννήθηκε το elamazi.gr.

Σκοπός του site, όπως γράφουν και οι ίδιοι, είναι να αναπτυχθεί ένας διαδικτυακός τόπος όπου όλοι οι γονείς της Αττικής - και της υπόλοιπης Ελλάδας στο μέλλον - να μπορούν να μεταδώσουν την εμπειρία τους π.χ. για την λειτουργία ενός παιδότοπου ή για την ύπαρξη ενός πάρκου με πολύ εύκολο τρόπο.

Το elamazi.gr είναι ένα Google Maps mashup site που βασίζεται στην πλατφόρμα CommunityWalk. Εκεί τελειώνει και η τεχνολογική του περιγραφή μια και οι δυνατότητές του είναι λίγο - πολύ αυτές που προσφέρει η πλατφόρμα. Οσον αφορά στο περιεχόμενό του, όμως, αυτό είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Στο elamazi.gr θα βρείτε όλα εκείνα τα σημεία της Αθήνας τα οποία έχουν να κάνουν με το παιδί σας: Παιδικές χαρές, πάρκα και fun parks, παιδότοπους και παιδικούς σταθμούς, εκπαιδευτήρια, baby swimming, ωδεία, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, χώρους εκδηλώσεων για το παιδί, παιδικά θέατρα και μουσεία, καθώς και παιδίατρους και λογοθεραπευτές.

Ολα αυτά, είτε ανά κατηγορία είτε ανά δήμο (το οποίο είναι χρησιμότατο), θα τα βρείτε πάνω στους χάρτες της Google συνοδευόμενα από πλούσιες πληροφορίες.

Οπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου του site, "το elamazi.gr είναι το site όλων των γονιών, θείων, νονών και όσων θέλουν να μοιραστούν αυτή την πόλη με τα παιδιά". Μια και όλο και κάτι θα σας έχει "ξεφύγει", μια ματιά στους χάρτες του elamazi.gr στην περιοχή που μένετε και πιστεύετε οτι γνωρίζετε καλά ίσως σας πείσει οτι υπάρχουν ακόμα περισσότερα μέρη για το παιδί σας από όσα αρχικά είχατε φανταστεί.

Φυσικά, όπως ακριβώς προβλέπει και το αρχικό σκεπτικό της δημιουργίας του elamazi.gr, ο καθένας, επώνυμα ή ανώνυμα, μπορεί να προσθέσει στους χάρτες τη δική του καταχώρηση για μια τοποθεσία, εντάσσοντάς την σε μια από τις προκαθορισμένες κατηγορίες και κάνοντάς την γνωστή στους υπόλοιπους χρήστες.

Τελος, το elamazi.gr βοηθάται και από την αντίστοιχη σελίδα του στο facebook, στην οποία αναρτώνται εκδηλώσεις και υλικό από σχετικά με το site θέματα.

Κατά τη γνώμη μας είναι μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια, η οποία εξαρτάται απόλυτα από τη διάθεση των ίδιων των συμμετεχόντων (μια και αυτοί είναι που ορίζουν και το περιεχόμενο). Το layout και η τεχνολογία δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο όσο οι ίδιες οι πληροφορίες που μοιράζονται μεταξύ τους οι γονείς. Θα θέλαμε πάντως να δούμε ακόμα περισσότερες κατηγορίες στο μέλλον, καθώς και ενδεχομένως μια πιό αυτόνομη διαδικτυακή υπηρεσία που δεν θα εξαρτάται / περιορίζεται από το CommunityWalk. Ευχόμαστε στο elamazi.gr καλή συνέχεια στην προσπάθειά του.

Πηγή

Κάθε επιτυχία και από μένα, άντες μπας και βγούνε τα παιδιά και έξω και ζήσουν λίγο πραγματικά παιδικά χρόνια και όχι φοβάμαι και σκάσε , φάε και δες τηλεόραση. Κοιτα σου πήρα και το playstation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου