Μετάφραση

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε ότι δεν πρέπει να προεξοφλήσουμε ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί πλήγμα από την άνομη κατάσταση που διαμορφώθηκε, θυμίζοντας ότι και ο κ. Σαρκοζί από το πόστο του υπουργού Εσωτερικών είχε αντιμετωπίσει την εξέγερση των παριζιάνικων προαστίων και μετά εξελέγη Πρόεδρος. Ο συλλογισμός αυτός έχει μία βάση: Όταν επικρατούν συνθήκες ανασφάλειας λόγω εσωτερικής ή εξωτερικής απειλής της τάξης, κερδισμένες είναι οι κυβερνήσεις, και αυτό γιατί αυτές έχουν τον έλεγχο των μηχανισμών ασφάλειας τη δεδομένη στιγμή.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, κάντε μία σύντομη αναδρομή στα ζητήματα που μπορεί να καλλιεργούν ανασφάλεια στους πολίτες και που έχουν προκύψει μόλις τον τελευταίο μήνα. Δολοφονία μαθητή από ειδικό φρουρό. Εξέγερση και καταστροφές στην πρωτεύουσα. Δύο χτυπήματα, εκ των οποίων το ένα πολύ σοβαρό, κατά οργάνων της τάξης. Συζήτηση για αναγέννηση της τρομοκρατίας. Δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών ότι εξακολουθούν να υπάρχουν παρακλάδια της «17 Ν» στη χώρα. Aναζωπύρωση της κόντρας με την Τουρκία. Δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ότι η Ελλάδα είναι «σε ετοιμότητα», που σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μεταφράζεται ως «η Ελλάδα είναι σε θέση να πάει σήμερα σε πόλεμο». Aπαγωγή μεγάλου και προβεβλημένου παράγοντα της οικονομικής ζωής του τόπου.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ξαφνικά μας ζώνουν «εχθροί» εντός και εκτός των συνόρων. Οι εντός των συνόρων έρχονται από τους χώρους της τρομοκρατίας και του κοινού ποινικού δικαίου και η ταυτότητά τους είναι ομιχλώδης. Οι εκτός των συνόρων είναι οι γνωστοί επιθετικοί μας γείτονες. Το πολιτικό ερώτημα είναι αν πρόκειται η κυβέρνηση να ενισχυθεί από αυτές τις συνθήκες ανασφάλειας ή αν η ανασφάλειά μας θα έπρεπε να ενισχυθεί από το γεγονός ότι έχουμε αυτή την κυβέρνηση.

Πηγή

Πως αλλιώς να το πει δηλαδή. Ασε θα το μεταφράσω εγώ λοιπον. Προβοκάτσια λέγονται πολλά από αυτά που έγινες. Αυτο το ξαφνικά και όλοι μαζί πολύ συχνά γινεται στην Ελλάδα τις τελευταιες δεκαετίες όποτε υπάρχει σημαντικό εσωτερικο θέμα. Δεν μπορεί πάντα να ειναι συμπτωση. Και να ήμασταν οι πρώτοι παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου