Γιατί Οικολόγοι Πράσινοι

Εβλεπα σημερα την συνέντευξη τυπου στην ΔΕΘ των Οικολόγων Πράσινων. Δεν το είχα κανονισει έτυχε γιατι ήμουν κομμάτια και άρρωστος.

Πρώτη βασική διαφοροποιήση ήταν ότι δεν έκανα κατευθείαν ζάπινγκ. Είχαν ενδιαφέρον αυτά που λέγαν οι άνθρωποι ίσως γιατι δεν έλεγαν χαζομάρες, ίσως γιατι δεν ειχαν μια αύρα αποστασιοποιήσεις από όλα τα προβλήματα του τόπου παρόλο πο δεν τα είχαν προκαλέσει οι ίδιοι.

Επίσης ηταν 5-6 άτομα, δυστυχώς μερικοί με κακιά διάθρωση της Ελληνικής, που ομως ειχαν μια συνέπεια στο τι έλεγαν μεταξύ τους. Ξέραν τι ήθελαν, ξέραν ποιος ήταν ο στόχός τους και φυσικά ο καθένας δεν έκρυβε και κάποιες διαφοροποιήσης στην προσωπική του τοποθέτηση.

Η καλύτερη αίσθηση που μου έδωσαν πάντως προήθλε από το γεγονός ότι φαινεται να αποζητουν την συνεργασία είτε έχουν την αυτοδυναμια είτε όχι. Βεβαια ευκολο να το λες όταν μόλις μπήκες στην ευρωβουλή. Ο λόγος που εκτιμώ αυτο που λένε ειναι η επιχειρηματολογία τους στο γιατι, που ουσιαστικά λέει οτι κακώς ένας θα έπρεπε να έχει τόση δυναμη, μια απόφαση δεν θα έπρεπε να ειναι κομματική και να ψηφίζεται επειδή έχει αυτοδυναμία, αλλά επειδή πάνω από 50% των εκπροσώπων του λαου συμφωνεί. Χοντρικά αυτά.

Αυτο που με προβλημάτιζει με αυτο το κόμμα ειναι, η ευρο-οικουμενικότητα που έχουν. Δηλαδή αν πχ στην Ελλάδα ένα κομμα κάνει οτι γουστάρει πανελλαδικά και με νεολαίες οι οικολόγοι φαίνονται να έχουν ένα ευρωπαικό καθολικό πλαίσιο το οποίο τώρα μπορεί να μην μας φαινεται  σημαντικό, αλλα στην μελλοντική, όχι απίθανη, πολιτική εννοποιήση της Ευρώπης αυτό τους κάνει μεγάλη δυναμη.

Δευτερο που με προβληματίζει ειναι οτι ξαφνική άνοδος τους πανευρωπαικά από κάπου χρηματοδοτείται. Τους αισθάνομαι λίγο σαν μελλοντική επένδυση με μάσκα οικολογίας.

Τρίτο και χωρίς να ειμαι σίγουρος, κάπου έχει πάρει το αυτί μου για περίεργες θέσεις στα εξωτερικά ζητήματα της χώρας.

Τα παραπάνω ειναι ενδοιασμοι που έχω. Ανησυχίες για κάποια πράγματα που δεν πολυκολάνε. Όμως έχοντας φάει σκατά από τα υπάρχοντα πολιτικά κομματα εδώ και δεκαετίες, και βλέποντας τα ευρωπαικά κράτη πόσο κράτη ειναι ε συγνώμη αλλά οι μοναδικοί που φαινεται να ειναι επιλογή εκτός των λευκών, άκυρων, και κατι εναλλακτινώ του τυπου όχι σε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ειναι οι Οικολόγοι Πράσινοι.

2 σχόλια:

  1. Ξερεις τι φοβαμαι; Οτι ξερουνε οτι δε τους θελουμε. Και μας εχουνε χεσμενους... Οσο πιο πολλες εναλλακτικες παρουσιαζονται, ειναι λιγο σα να το βλεπω το τυρι.. αλλα απο πισω τη βλεπουμε αραγε την παγιδα; (για τις αυτοδυναμίες λεω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογώ οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι κατάλαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή