Μα είναι απλό

Για μια ακόμη φορά καλούμε να συζητήσω με κάποιο οικείο ατομό μου τα προβλήματα του, που είναι τελικά αποτέλεσμα αυτής της μαστιγας στην Ελλάδα του να μην πράττουμε αυτά που πρέπει και να κρυβόμαστε πίσω από δκαιολογιούλες.

Συνήθως τα προβλήματα στην ζωή δεν είναι Μαθηματικά, ούτε Φυσική ούτε καμιά άλλη τρελή επιστήμη που για να τα λύσεις χρειάζεσαι μαλλί να πετάει όπως να είναι και φυσικά γιλεκάκί όχι κουλτουρε αλλά ψιλο χίμα.

Τα προβλήματα είναι απλά, οι λύσεις οφθαλμοφανείς και πιθανά δύσκολες και συνήθως με αρνητικές συνέπειες. Βέβαια εμείς αντί να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο καθόμαστε και το λιβανίζουμε το θέμα δέκα χρόνια, βγάζοντας και δημιουργούντας δικαιολογίες από το πουθενά ίσα ίσα, για να ρίχνουμε στάχτι στα μάτια μας και να αναβάλλουμε να πράξουμε το δύσκολο και ίσως δυσάρεστο.

Ε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ, το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο και σίγουρα δεν θα μας το λύσει κανένας άλλος. Όσο δεν το λύνεις, τόσο θα γίνεται πιο μεγάλο και σίγουρα θα σε δαγκώσει στο μέλλον.

Το να μην κάνεις τα πρέποντα όταν πρέπει, πριν τα πράγματα περάσουν ένα κρίσιμο σημείο μετά το οποίο τα πράγματα θα γίνουν σκατά, σε ελεύθερη μετάφραση λέγεται ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Δεν έχει σημασία αν είναι κρατικό, κοινωνικό, εταιρικό ή προσωπικό θέμα. Το κοινό σημείο είναι μη λύση του προβλήματος και η διαιώνιση του στον χρόνο. Αν αυτό δεν είναι αναποτελεσματικότητα τι είναι? Δεν έχει σημασία αν θα λυθεί, αν η απόφαση θα είναι σωστή. Σημασία έχει ότι things will be set in motion που είναι πάντα καλύτερο από την στασιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου