Αυριο θα έχουν λυθεί όλα μαγικα.

Διάβαζα το παρακάτω άρθρο από το blog του stelpa, που μεταξύ άλλων λέει πόσο ατομικιστές έχουμε γίνει και άλλα μπλα μπλα.

Εγώ θέλω να συμπλήρώσω ότι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ελάτωμα είναι η πεποιθηση ότι για κάποιο λόγο η κοινωνία μας χρωστάει στο επόμενο ξημέρωμα να έχει λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα μας, να έχει πάρει τις δύσκολες για μας αποφάσεις και φυσικά αν δεν μας βγουν και σε καλό η κοινωνία θα φταίει αντε και κανένας θεός άδικος.
Εμείς φυσικά να αναλάβουμε ευθύνη να πράξουμε, ή το αποτέλεσμα των πράξεων μας δεν υπάρχει. Εμείς είμαστε ελληνάρες και δεν κάνουμε ποτέ λάθη, μα φυσικά γιατί δεν αποφασίζουμε να πράξουμε κιόλας.

Έχω βαρεθεί να βλέπω στον κοινωνικό μου κύκλο αλλά και στον κόσμο γενικότερα κόσμο που μέσα σε μια ομίχλη δικαιολογιών, απλά να μην πράτει. Κόσμο που δεν είναι ευχαριστημένος από την δουλειά του, κόσμο που δεν έχει δουλειά και καλά γιατί δεν θέλει να στριμωχτεί και να ζοριστεί, φοιτητές που νομίζουν ότι ο λόγος υπαρξής τους είναι 10 χρόνια τσάμπα διακοπές και ας τραβάνε τα χίλια μύρια οι γονείς τους, δημοσίους υπαλλήλους που γκρινιάζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά σωστά γιατί ο διπλανός τους είναι ρεμάλι και θα τους φάει το σύστημα. Πολιτικούς που δεν λένε να πάρουν μια απόφαση σε φλέγοντας ζητήματα της κοινωνίας.

Όλα αυτά τα βλέπει μια νεολαία που έχει πιστεί ότι το να πάει για καφέ να κοζάρει γκομενάκια και γκόμενους να ξεκολιάζονται στο τσιγάρο είναι ο απόλυτος τρόπος να βρουν λύση στα προβλήματα που θεωρητικά τους ανησυχούν, αν τους ανησυχούν δηλαδή. Βέβαια καπνίζουμε και ακούμε την ατελείωτη κλαψομουνιά στην ελληνική μουσική σκηνή γιατί έχει ΝΤΕΡΝΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Να κάνει και τίποτα να το λύσει καλά θα ήταν.

Μια κοινωνία που αρνείται να πάρει ρίσκα για να λύσει τα προβλήματα της, προσμένοντας την καλύτερευση της κατάστασης της από το πουθενά, κάτι σαν την ανεμογκάστρη, είναι απλά παρακμησμάνη και αναποτελεσματική. Σαπίλα στο μεγαλείο της. Αν δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάθε κίνηση μπορεί μεν να προβεί σε καλό ή κακό, αλλά η στασιμότητα είναι η χειρότερη σε βάθος χρόνου επιλογή είναι άξια της μοίρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου