Τι γινεται ρε? Μέρος 2

Βρήκα και την πηγή από το προηγούμενο ποστ.

Μαρτυρία από τα γεγονότα στην οδό Ασκληπιού 14. Παρακολουθήστε πλάνα από τον αποκλεισμό και συλλήψεις διαδηλωτών στο συγκεκριμένο σημείο. Αστυνομικοί χτυπούν και ρίχνουν στο έδαφος μία ηλικιωμένη γυναίκα, που στεκόταν ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές για να προστατεύσει τους τελευταίους.

Περίπου στις 4 το μεσημέρι μια ομάδα παιδιών βρέθηκε στην οδό Ασκληπιού 14, κυνηγημένοι από την Αστυνομία. Μπήκαν αρχικά σε ένα κατάστημα με ψιλικά στο ισόγειο της οικοδομής και στη συνέχει στην είσοδο της πολυκατοικίας που υπάρχει στο ίδιο κτίριο. Σε πολύ λίγα λεπτά αποκλείστηκαν εκεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στην αρχή έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί η πρόσβαση στο σημείο στους δημοσιογράφους.
Αργότερα έγινε γνωστό πως μεταξύ των 70 - 80 ατόμων που ήταν στην πολυκατοικία υπήρχαν τουλάχιστον δύο τραυματίες και ζητήθηκε βοήθεια από την Κεντρική Κλινική Αθηνών η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων. Ακόμα και οι γιατροί προσέγγισαν με δυσκολία το σημείο για να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες ενώ ακόμα και όταν βγήκαν μεταφέροντας μια κοπέλα τραυματία δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ.
Όπως φάνηκε τα ΜΑΤ είχαν σαφείς εντολές να κάνουν συλλήψεις στο συγκεκριμένο σημείο. Επικράτησε ένταση και άρχισαν να τραβάνε κόσμο στο σωρό μέχρι και μια ηλικιωμένη γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, την οποία και τελικά συνέλαβαν. Επίσης συνελήφθησαν στο συγκεκριμένο σημείο δικηγόροι της Ομάδας νομικής προστασίας αλλά και άλλοι δικηγόροι από τα γύρω γραφεία που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να εμποδίσουν τις συλλήψεις των παιδιών.
Πολύ χαρακτηριστική είναι η στάση του ιδιοκτήτη του ψιλικατζίδικου, ο οποίος συνεχώς καλούσε τα ΜΑΤ να συλλάβουν τον ίδιο και να αφήσουν να φύγουν τα παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο στο μαγαζί του.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν εντωμεταξύ φτάσει στο σημείο και κάλυπταν όσα διαδραματίζονταν εκεί. Χτυπήθηκε αρκετά ένας φωτογράφος των ΝΕΩΝ, ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στην Κεντρική Κλινική Αθηνών.
Από τους παρευρισκόμενους γίνονταν συνεχείς εκκλήσεις για την μετάβαση εισαγγελέα στο σημείο για να ελέγξει τις αυθαιρεσίες που διέπρατταν οι αστυνομικοί. Αντί του εισαγγελέα ήρθε ακριβώς έξω από την πολυκατοικία μια κλούβα των ΜΑΤ, στην οποία φορτώθηκαν τουλάχιστον 15-20 άτομα, εκ των οποίων πολλοί δικηγόροι αλλά και κόσμος που είχε σχηματίσει αλυσίδες έξω από την πολυκατοικία. Μεταξύ αυτών μεταφέρθηκε στην κλούβα και η ηλικιωμένη γυναίκα που μόλις πριν είχε χτυπηθεί και είχε προς στιγμή χάσει τις αισθήσεις της.
Μετά τις συλλήψεις δόθηκε εντολή για αποχώρηση των ΜΑΤ από το συγκεκριμένο σημείο. Πολλά χημικά και γενικώς προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας εις βάρος των πάντων.

10 σχόλια:

  1. Πραγματικά πιστεύεις ότι φταίνε αυτοί για την προκλητική όπως λες συμπεριφορά ? Εντολές εκτελούν από άλλους αν θέλουν να τα βάλουν με κάποιον ας είναι οι άλλοι!
    Φυσικά υπερβολική συμπεριφορά κ αδικαιολόγητο με τη γριά αλλά υπάρχει κάπου γραμμένο ότι τα παιδιά δε τα συλλαμβάνουΝ?φυσικό δεν είναι να υπάρξουν κ αθώοι σε μια μαζική σύλληψη? Δεν είναι μαντες!
    Τέλος οι ισχυρές δυνάμεις όπως λένε καιρός ήταν να κάνουν κάτι έστω για παραδειγματισμό!τα παιδιά πολλές φορές δε ξέρουν καν γιατί κάνουν αυτα είναι κάτι σαν μαγκιά... Κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουν ένα φόβο για να σκεφτούν την Επόμενη φορά πιο ώριμα
    Και μια κ σε κούρασα θα πω ότι πριν ξεφύγει η κατάσταση κ ο κόσμος πρέπει να γίνει κάτι δε συμφωνώ με τον τρόπο αλλά τον καταλαβαίνω δεν υπερασπίζομαι την συμπεριφορά των ματ αλλά MΠOPΩ να σκεφτώ αν φταίνε αυτοί κ γιατί το κάνουν! Καλό βράδυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ειναι από τις λίγες φορές που δεν συμφωνούμε ακριβώς με το κλίμα.

    Εγώ πραγματικά πιστεύω στα προβοκάτσια και στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβληθεί.

    Δεν κατηγορώ το ματ μεμονομένα αλλά την εξουσία τους.

    Οκ δεν θεωρώ τα παιδιά αθώα αλλή αυτή τη φορά το πράγματα ειναι τραγικό. Εγώ ας πούμε βλέπω να στήνονται συνθήκες για δικτατορία. Δηλαδή να στήνονται οι συνθήκες για κάτι τέτοιο σιγά σιγά. Όλο και περισσότερο το βλέπω και με τρομάζει λίγο.

    Δεν μαρέσει καθόλου πραγματικά που το πάνε τα τελευταια χρόνια.Θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι έπεται και συνέχεια.
    http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_6515.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδή δε το άκουσα και δε ξερω τι έγινε με τους δικηγόρους και γιατι έφτασαν να τους συλλάβουν... γενικά δε την άκουσα την είδηση δε θα εκφέρω γνώμη σε αυτο!
    δε συμφωνώ μαζι σου στο οτι στήνονται συνθήκες για δικτατορία, δε γίνετε αυτο και ούτε θα γινει .. (εύχομαι) .. τα λάθη εχουν πιο βαθιές ριζες.. και θέλει λιγη συζήτησή το θέμα.
    αλλα και εμείς οι ελληνες θέλουμε να φτιάξουμε ενα ανεξελεκτο κράτος...
    αν θέλουμε πολιτισμένες καταστάσεις και πολιτισμένη συμπεριφορά απο την αστυνομία κτλ πρώτα ας γίνουμε εμείς πολιτισμένοι..

    αλλά χρειαζόμαστε ένα πολιτισμένο κράτος.. και αυτό δε θε γίνει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με την * Marlou *. Δυστυχώς, το 90φεύγα% των ελλήνων, δεν έχει μάθει να σκέφτεται δημοκρατικά και πολιτισμένα. Οι κυβερνήσεις, η αστυνομία, και γενικώς η ανικονότητα-διαφθορά-ασυδοσία, που υπάρχουν παντού, είναι ο καθρέπτης αυτού του γεγονότος. Η αλήθεια είναι ότι, οι κατάσταση που επικρατεί, είναι ευνοϊκή για να 'φυτρώσει' χούντα, αλλά δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό. Ακόμα και για να επιβάλεις χούντα, χρειάζονται κάποιες στοιχειώδεις ικανότητες διαχείρισης λολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντελώς ΛΟΛ όμως.
    Δεν το είχα σκεφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπεροχα!!! συμφωνεις μαζι μου και εκανες και τον demelene να το δει λιγο διαφορετικα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο ισοπεδοτικο το επίχειρημα του.

    Πάντως εγώ επιμένω ότι το πράγμα βρωμάει πάρα πολύ όχι για δικτατορία, αλλά δεν ξέρω. Πάντως δεν μου αρέσει η φάση, και δεν την θεωρώ αθώα χάλια και κάναμε λαθάκι.

    Για μένα δεν υπάρχει συστηματική επιλεκτική αχρηστίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπέρα, εγώ προσωπικά δεν είπα οτι είναι αθώα ουτε λαθάκι(χάλια ειναι :) ) απλα προσπαθώ να εξηγήσω να μη το βλέπουμε μονόπλευρα... και να σκεφτούμε ολοι τις ευθύνες μας!!

    και κάλο είναι να μη σκεφτόμαστε μονο οσα λενε οι πολλοί και τα κανάλια και να μη τα βλεπουμε επιφανειακά ή οπως βολεύει κάποιους!! αλλα σφαιρικά λιγάκι... οσο γίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανάλια προυποθέτει τηλεόραση που στην γλώσσα μου απλά Does not Compile.
    Κοινώς δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή