Πάρκο Νέας Φιλαδέλφιας

Σήμερα πήγα με ένα φιλο στο πάρκο της Νέας Φιλαδέλφιας. Το μέρος αν και παρατημένο έχει μπόλικο πράσινο, σημεία που δεν βλέπεις πολυκατοικίες ή ακούς αυτοκίνητο που μετράει πραγματικά. Εννοείται ότι έχει και μια καφετέρια μέσα δίπλα σε μια λίμνη με συντριβάνια και ένα νησάκι με ένα ανεμόμυλο. Βέβαια για να το προσεγγίσεις μάλλον θα πρέπει να αφήσεις το αμάξι στο θεό αν δεν μένεις εκεί στην γειτονιά.

Το πάρκο πρέπει να έχει μέγεθος κοντά στο 1.8 χλμ με 0.7 χλμ το οποίο δεν ειναι και μικρό. Το γελοίο της υπόθεσης ειναι ομως, ότι την ύπαρξη του τυχαίως κοιτάζοντας δορυφορικές φωτογραφίες από το google maps με ένα φιλο. Συγκρίναμε ευρωπαικές πόλεις με την Αθήνα, όσον αφορά τα πάρκα και τις περιοχές πρασίνου. Κάπως έτσι πέσαμε λοιπον σε αυτον τον τεράστιο χώρο πρασίνου. Ο χαρακτηρισμός γελοίο ειναι επιικής καθώς μας έχουν κάνει τόσο μαλάκες σε αυτή την πόλη που μόνο να ζητάμε πάρκο στο Ελληνικό ξέρουμε ενώ έχουμε πχ το Φιλοπάππου, την περιοχή της Ακρόπολη γενικώς, την Καισιαριανή και την πρόσφατα ανακαλυφθέντα γνώση μου το πάρκο της Ν. Φιλαδέλφειας. Και ειμαι και εγώ από τους αξιοθρήνητους.

Το ακόμα πιο γελοίο? Όπως και στον Φιλοπάππου κατά κύριο λόγω είχε μετανάστες μέσα. Σε εμάς τους Έλληνες μας πέφτει λίγο το μέρος. Αντε ειχε και μια ομάδα που έκανε προετοιμασία.

2 σχόλια:

  1. Αμ ειδες; Γιαυτο παιδι μου δεν εχουμε παρκα.. αφου δεν ξερουμε να τα αξιοποιησουμε, δε τα επισκεπτομαστε,γιατι να τα φτιαξουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ότι έχουμε το καίμε κιολας.

    Α ξέχασα να αναφέρω το μεγαλύτερο πάρκο όλων την Πάρνηθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή