Εδώ είναι Ελλάδα

Σε ένα διάλογο σχετικά με το κάπνισμα, διαφωνούσαμε με ένα παλικάρι ο οποίος το είχε κάνει λίγο προσωπικό, παρόλο που του εξήγησα ότι δεν είναι προσωπικό αλλά ότι απλά εξέφραζε την λογική των καπνιστών που για να εξασφαλίζουν την δόση τους, κάνουν την λογική και την ελευθερία ταρζάν.

Σε ένα σημείο λοιπόν όταν του λέω ότι η καφετέρια το κλαμπ είναι χώρος εργασίας για ορισμένους, και δεν γίνεται αυτοί να είναι άλλης κατηγορίας πολίτες, απάντησε με τα πολλά ότι θα υπάρξει ο νόμος και ότι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ σε αυτή τη χώρα γιατι ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

Μιλάμε τα πήρα και μιας και δεύτερη φορά το έκανε προσωπικό, το έκανα και εγώ προσωπικό και του απάντησα.

Πράγματι είναι προφανές ότι αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά με τραμπούκικες συμπεριφορές του τύπου εδώ είναι Ελλάδα και όλα τα όμορφα που ακούμε εδώ και 2-3 δεκαετίες, και φυσικά έχουν φέρει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης χάνοντας το τρένο όχι μια αλλά πολλές φορές. Αλλά ξεχνάω. Εδώ είναι Ελλάδα. Τι σημασία έχει ποιο είναι το δίκαιο και το σωστό? Μα τις σημασία έχει και η λογική. Εδώ είναι Ελλάδα. Τι ξέρουν οι ξένοι? Και τι ξέρουν και οι Έλληνες που προοδεύουν στο εξωτερικό. Τίποτα. Εδώ είναι Ελλάδα παίδες και σε όποιον αρέσει.


Και κάτι ακόμα. ΤΟ ότι δεν έχει διορθωθεί κάτι δεν το κάνει και σωστό. ΤΟ ότι επιτρέπεται το κάπνισμα δεν είναι και σωστό για τους ανθρώπους που χρειάζονται τα φράγκα να βρεθούν σε αυτούς τους χώρους! Στα χρόνια που σπούδαζα, είχα φίλους που απο ανάγκη δουλεύαν στην νύχτα. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα.

Δουλειά για ψωμί και επιικώς στα @@ μας που η μοιρα σε ανάγκασε να δουλέψεις για να ζήσεις, ή για να σπουδάσεις. Και αν με την ευκαιρία χαλάσεις και την υγεία σου γιαυτό γιατί άλλα δεν έχουν αυτή την ανάγκη και δεν καταλαβαίνουν δεν πειράζει κακόμοιρη, αρκεί να θυμάσαι ότι εδώ είναι Ελλάδα και το δίκαιο απλά κοιμάται.


Εδώ είναι Ελλάδα βέβαια και τι να μας πούνε και πόσοι άλλοι νόμοι, όπως πχ τα όρια ταχυτήτων και δεν οδηγάω μεθυσμένος. Θυμάται κανείς τις τότε άντιδράσεις και ακόμα και σήμερα πως δεν τηρείται?

  • Εδώ είναι Ελλάδα και δεν θα πίουμε για να διασκεδάσουμε?
  • Μα κόσμος πεθαίνει και μάλιστα άσχετοι που δεν φταίγαν.
    Ναι αλλά εδώ είναι Ελλάδα και πίνουμε για διασκέδαση.

Η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση το ατύχημα είχε συνέπειες της στιγμής ενώ τα κατάλοιπα έχουν συνέπειες μετά από δύο δεκαετίες. Βέβαια στο μέρος που όλοι πιστεύουν στο εδώ είναι Ελλάδα, είναι γνωστό ότι δεν βλέπουμε πέρα από την μύτη μας στο μέλλον, ίσως γιατί υπάρχει μια τεράστια πινακίδα που εφάπτεται στην μύτη και λέει ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

Και για του λόγους το αληθές εδώ είναι απάντηση μου στο thread στο φόρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου