Πουρμπουάρ

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με φίλους και προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν ότι όι σερβιτόροι στην Ελλάδα προτιμούν να μην τους αφήσεις τίποτα έξτρα από το να τους αφήσεις 10 ή 20 λεπτά.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το ποσό και η αποψη μου είναι ότι, δεν γίνεται να υπάρχει σερβιτόρος που να προτιμάω το τίποτα από τα έστω και 10 λετπά. Καταλαβαίνω το να θέλει παραπάνω, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ λογικά ότι κάποιος προτιμάει να μην ξεπέσει με το να αποδεχθεί 10 λετπά από το να μην πάρει τίποτα.

Σε φάση κιόλας ότι θα νομίζει ότι τον κοροιδεύω? Μιλάμε αν το πιστέψω ή το καταλάβω αυτό για κάποιον συγκεκριμένο δε πρόκειται να ξαναδεί έξτρα φράγκο από μένα. Ότι αφήνεις έξτρα καλό είναι και θα πρέπει να λέει ευχαριστώ. Αναλλόγως και με την εξυπηρέτηση ίσως και να είναι διαφορετικό.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα οικονομικά, αλλά υπάρχουν και επαγγέλματα που για λιγότερα λεφτά από αυτούς τον μήνα, σκίζονται περισσότερο και δεν υπάρχει να τους δώσει κανείς έξτρα φράγκο. Συνεπώς δεν μπορώ να δεχθώ την παραπάνω λογική. Ευχαριστώ θα πρέπει να είναι η μόνη τους αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου