Γράψιμο με στυλό?

Πώπω και αν είχα αιώνες να χρησιμοποιήσω. Νομίζω πραγματικά ότι το χέρι μετά την εξεταστική του μεταπτυχιακού έχει ξεχάσει να γράφει. Κυριολεκτικά μου φαίνεται ξένο αντικείμενο ο στυλός αν είναι να κρατηθεί στο χέρι μου για πάνω από 10 γράμματα.

Θυμάμαι τότε το 2003 νομίζω, είχα συμπληρώσει τις άπειρες αιτήσεις για το ΤΕΙ που φυσικά δεν με πήραν και είχα ξαναθυμηθεί το γράψιμο. Μετά κάθε μήνα για το ΕΑΙΤΥ στο μπλοκ αποδείξεων, μετά για την θητεία, μετά κάτι στοιχεία στις διάφορες δουλειές και τώρα στο τέλος?

ΕΦΟΡΙΑ.

Τρόμαξε κανείς? Τόσα χρόνια τα έσκαγα στο λογιστή εκτός από πέρσυ που την συμπλήρωσε ένας συμπαίκτης μου και παρόλες τις πιέσεις μου δεν ήθελε λεφτά γιατί γέλαγε με την απλότητα της. Φέτος όμως δεν είμαι στην ομάδα και είπα να την κάνω μόνος. Διάβασα το βιβλιαράκι, και φυσικά για μισθωτός είχα απορίες. Μου τα εξήγησε τελικά η σύζηγος ενός πρώην απερχόμενου συνεργάτη και με βαθύτατη ευθύνη σήμερα κάθησα να τα γράψω σήμερα.

3 φορές γαμώ το κεράτο μου. Πάλι κάλα που έχουν τα στοιχεία έτοιμα. Πάντως το χέρι κουράστικε και ελπίζω να κάνω πάλι κανά χρόνο να γράψω έτσι συστηματικά και καθαρά. Αυτό με κούρασε δηλαδή το να μην κάνω λάθος, γιατί ανέκαθεν από μουτζούρα μάλλον ζωγράφιζα παρά έγραφα.

Γιατί δεν το έκανα ηλεκτρονικά?

  1. Έχει τον κωδικό μου ο λογιστής στην Πάτρα και δεν έχω πια το τηλέφωνο του.
  2. Δύο φορές που την έκανα εν εποχή ΤΕΒΕ μου ζήτησαν μέσα από το εκκαθαριστικό να πάω να παραδώσω κανονικά την δήλωση! Ε ποιος ο λόγος ρε φίλε πάρτην κανονικά και αντε και γαμήσου κράτος. Και αυτό γιατί είχα επιστροφή πάνω από 1500 ευρώ ΟΥΑΟΥΑ το μεγάλο ποσό που θα κλέψω.

2 σχόλια:

  1. Άκου και κολπάκι από πρώην λογιστή. Να βάζεις και τα 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και να ευθυγραμμίζεις τα κουτάκια κρατώντας τα φύλλα στο φως (πίσω από μία λάμπα π.χ.) Καρφίτσωσε τα όλα μαζί για να κρατηθούν τα κουτάκια στην ίδια θέση και με 2 καρμπόν γράφεις την δήλωση 1 φορά :). Αν το καρμπόν είναι καινούργιο και το στυλό fine δεν θα δεις καν διαφορά από το ένα φύλλο από το άλλο.
    Άντε και καλή λευτεριά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έκανε και ο παλιός λογιστής μου.
    Νομίζω είναι πιο εύκολο να γράψω παρά να προμηθευτώ καρμπόν που ούτε καν θυμάμαι που θα βρω.
    Η γραφική ύλη μου είναι κάτι άγνωστο ποια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή