Το κουτί της Πανδώρας

Καραγκιόζηδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Ναι ρε για σας, τους καραγκιόζηδες γονείς που τόσα χρονα μεγαλώνεται παιδιά θυματα και βλαμένα, έλεγε το σημερινό κουτί την πανδώρας.

Σε αυτό το μπλογκ έχω κράξει επανειλημένα για το πόσο λάθος ειναι ο θεσμός της Ελληνικής οικογένειας. Βλέποντας (ακόμα δεν έχει τελειώσει) την εκπομπή αυτή, πραγματικά νιώθω να δικαιώνομαι γιατί εγώ τόσο καιρό που τα λέω με λένε και υπερβολικό και καραγκιόζη.

Η διαφορά ειναι ότι εγώ δεν ειχα προσεγγίσει το θέμα από την τόσο μικρή ηλικία, αλλά αν το καλοσκεφτείς πόσο αλήθεια ειναι το γεγονός ότι αν το παιδί σου το στερείς από κάθε πρωτοβουλία και πράξη λάθους, τότε αυτό δεν θα μάθει ποτέ.

Στην όλη εκπομπή ρέστα έδωσε μια αυστριακή κυρία, και ένας εκδότης που είχε ζήσει στο εξωτερικό οι οποίοι με τα πολλά παρουσιάζουν πολλές διαφορές με τις χώρες στο εξωτερικό. Το πιο αστείο ειναι ότι αυτά που λένε ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ εκτός από τους ΈΛληνες. Για μια ακόμη,οι έλληνες πιστεύουν ότι ειναι κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανθρώπους στον πλανητή και όχι τίποτα άλλο βγάζουμε και μαλάκες τους ξένους. Πραγματικά η Αυστριακή κυρία έδωσε ρέστα και έχωνε τρελά πάντως.

Κάποια φάση στην εκπομπή σκάνε μύτη κάτι παιδιά που ήταν οι έφηβοι ή φοιτητές, που εκτός από μια κοπέλα δεν ήξεραν να μιλήσουν. Κλασσικό γνώρισμα της εποχής και της ελλειπής παιδείας στην χώρα μας. Αυτή η συγκεκριμένη κοπέλα ήταν και πολύ σωστή γενικά σε αυτά που έλεγε σε σημείο που εντυπωσιάστικα. Γενικά όπως παρουσιάστηκε τα αγοράκια ήταν λίγο κούκου σε σχέση με τις γυναίκες. Βέβαια από τις κοπέλες η μια ήταν η κλασσική τύπισα με το στιλάκι του πιστευω ότι ειμαι ομορφη και γιαυτό όλα θα με βρουν έτοιμα. Αυτό που θέλω εγώ να τονίσω για να φανεί και πόσο παράνοια ειναι το θέμα του ΕΓΩ στην Ελλάδα, ότι κανένα από τα παιδία δεν είπε να φύγω από το σπίτι και να συγκατοικήσω με άλλους. Όλα είπαν να βρει δικό του σπίτι όπως γίνεται και εξώ. ΕΞΩ παίδες δεν γίνεται έτσι. Το να μείνεις μόνος σου ειναι πολυτέλεια όχι στην Ελλάδα μόνο αλλά και στο εξωτερικό. Αλλά που αυτά. Αρκεί να δουλεύουν οι γονείς 12ωρα για να συντηρούν το αργόσχολο άχρηστο γιο/κορη φοιτητή τους, που νομίζει ότι κάνει και επανάσταση κιόλας επειδή δεν ξέρω τι κάνει μέσα.

Και επειδή τα λόγια ειναι καλά, πάρτε και κάποια πραγματικά δεδομένα. Στην φάση του γιατί όλοι οι γονείς πάνε τα παιδιά στο σχολείο με ή χωρίς αυτοκίνητα, όλοι απαντήσαν γιατι υπάρχουν κίνδυνοι και αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα γνωστά = αρπαγές κτλ κτλ.Και μάλιστα κανείς από τους για τις αρπαγές και τους κινδύνους δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα, αλλά με εκφράσεις του τύπου "αυτά που ξέρετε", νοήματα και υπονοούμενα. Ε αν ειναι τόσο σημαντικά γιατι δεν τα απαριθμείς μεγάλε να μάθουμε και εμείς οι φτωχοί που δεν τα είδαμε ποτέ?

Πραγματικά δεδομένα ειναι ότι εσείς οι καραγκιόζηδες, είστε οι επικίνδυνοι οδηγοί στο δρόμο και ότι αρπαγές στην Ελλάδα παιδιών δεν υπάρχουν και κάθε μορφή βίας προς παιδιά κατά 95% προέρχεται από το περιβέλλον της οικογένειας.

Δεν έχει κρύο τόσο έξω για να κάνεις το παιδί σου μπόγο με ρούχα, ούτε όταν είναι το παιδί μπούλης χρειάζεται να φάει και άλλο. Έλεος αν πεινάει θα βρει και θα ζητήσει να φάει. Και ναι, αν μπει στην συγκοινωνία μέσα δεν θα πάθει τίποτα, σοβαρά τώρα, κανείς δεν θα το πειράξει. Προσωπικά κυκλοφορούσα στα Εξάρχεια από την πέμπτη δημοτικού και πολλές φορές πήγαινα σχολείο με το τρόλλευ από την δευτέρα τρίτη. ΝΑΙ ΡΕ ΜΟΝΟΣ και μια χαρά δεν έγινε τίποτα. Ναι ξέρω έτσι εξηγείται το αντιδραστικό πνεύμα μου. Μεγάλωσα στα εξάρχεια.

Φοβερο ήταν και το πλάνο που έδειχνε τα σπίτια με τα σιδερα να εξέχουν στην οροφή, για να χτιστεί το σπίτι του παιδιού ακριβώς από πάνω. Δηλαδή προγραμματισμένα πράγματα το παιδί κάτω από την φούστα της μάνας!

Γιαυτό λοιπόν πανέξυπνοι γονείς, αντε να μαγειρέψετε κανά κεφτεδάκι να στειλετε στο παιδί σας στην Αγγλία αν ειναι εκεί, γιατι αυτο ειναι ένα από τα πράγματα που αναδεικνύει το βαθμό της παράνοια και έλλειψης μέτρου που επικρατεί στην Ελλάδα. Και το κυριότερο? Οι ξένοι που με επιστημονικές μελέτες, αλλά και την χρήση της απλής λογικής, μεγαλώνουν περισσότερο αυτόνομα παιδιά, ειναι κατά την εκτίμηση του Έλληνα ΜΑΛΑΚΕΣ και μάλλον δεν αγαπούν και τα παιδιά τους. Και φυσικά το κριτήριο που ειναι το αποτέλεσμα θα τα έλεγε όλα, αν βλέπαμε και λίγο έξω από την απίστευτα μεγάλη ιδέα που έχουμε σαν λαο για τον ευατό μας.

Τελικά πιστεύω ότι πρέπει να φτοιαχθεί πρόγραμμα υποχρεωτικού ταξιδιού των Ελληνων στο εξωτερικό για επιμορφωτικούς λόγους. Ίσως έτσι ξεστραβωθούν και λίγο.

Από τις καλύτερες εκπομπές, που έχει κάνει το κουτί της Πανδώρας. Κρίμα γιατι είχε και άλλα απίστευτα καλά, που δεν θυμάμαι να αναφέρω.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ΜΠΡΑΒΟ αν και από το ένα μάτι θα μπήκε και από το άλλο μάλλον δεν θα πρόλαβε να βγει ποτέ, καθώς όλο και κάποια γκόμενα να καπνίζει και να πίνει γιατι ειναι κουλ και ουαου ή έχει ατελείωτους νταλγκάδες, θα είχε σε κάποιο άλλο κανάλι.

4 σχόλια:

  1. Γυρίζοντας από το Παρίσι πριν ένα μήνα έμπαιναν μαζί μου στο αεροπλάνο καμιά 30αριά γαλλάκια περίπου 13-14 χρονών, τα οποία ερχόντουσαν εκδρομή στην Ελλάδα. Αναρωτήθηκα λοιπόν: είναι άσπλαχνοι αυτοί οι γονείς και στέλνουν τα παιδιά τους τόσο μακριά σε τόσο μικρή ηλικία. Μα αν είναι να επηρεαστεί κάποιος άνθρωπος από τον πολιτισμό και τις τέχνες (για τους αρχαίους προγόνους μας μιλάω, όχι για μας που δεν ξέρουμε ότι τα σκουπίδια τα πετάμε στους κάδους)στην εφηβία θα επηρεαστεί. Απέχουμε παρασάγγας από τους ξένους. Και δυστυχώς σ΄αυτό το τομέα είναι πολύ καλύτεροί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γυρίζοντας από το Παρίσι πριν ένα μήνα έμπαιναν μαζί μου στο αεροπλάνο καμιά 30αριά γαλλάκια περίπου 13-14 χρονών, τα οποία ερχόντουσαν εκδρομή στην Ελλάδα. Αναρωτήθηκα λοιπόν: είναι άσπλαχνοι αυτοί οι γονείς και στέλνουν τα παιδιά τους τόσο μακριά σε τόσο μικρή ηλικία. Μα αν είναι να επηρεαστεί κάποιος άνθρωπος από τον πολιτισμό και τις τέχνες (για τους αρχαίους προγόνους μας μιλάω, όχι για μας που δεν ξέρουμε ότι τα σκουπίδια τα πετάμε στους κάδους)στην εφηβία θα επηρεαστεί. Απέχουμε παρασάγγας από τους ξένους. Και δυστυχώς σ΄αυτό το τομέα είναι πολύ καλύτεροί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς δεν ειναι μονο αυτός ο τομέας.

    Αυτο που προκαλεί εντύπωση στην Ελλάδα ειναι η κατα την γνώμη μοναδικότητα σε αυτο το θέμα. Δηλαδή όσον αφορά την οικογένεια πρέπει πραγματικά να δίνουμε παγκοσμίου κλάσεις ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κλασσικό γνώρισμα της εποχής και της ελλειπής παιδείας στην χώρα μας."

    -Λουκ χου'ζ τοκινγκ (ξένη παλαιά κωμωδία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή