Σπαζοκεφαλια

picture1

Για να δούμε λοιπόν.

Την παραπάνω φωτογραφία την έχω χρόνια και μόνος ένα αρχιτέκτονας την είχε βρει ικανοποιητικά γρήγορα. Σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου πάντως στην αρχή.

 

Στα σχόλια έχει την λύση από σήμερα το πρωί.

3 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση ότι, δεν είναι ακριβώς τρίγωνο. Η 'υποτείνουσα', δεν είναι τελικά ακριβώς ευθεία, είναι ανεπαίσθητα τεθλασμένη, και από εκεί βγαίνει η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι δεν ειναι τρίγωνο. Αν μετρήσεις τις γωνίες από κάτω αριστερά προς πάνω αριστερά θα δεις ότι δεν ειναι ίδιες. Εγώ το είχα δει με τριγωνομετρία.
    Συνεπώς αν οι γονίες δεν ειναι ίδιες σε δύο παραλληλες ευθείες που τέμνονται από μια ευθεία τότε εφόσον είναι παράλληλες αυτό που τις τέμνει δεν ειναι ευθεία.
    Αρα δεν ειναι τρίγωνο.

    Και μάλιστα στο ένα ανοιγει προς τα έξω και στο άλλο κλείνει προς τα μέσα. Η διαφορά των εμβαδών ειναι ένα κουτάκι ακριβώς και αυτο ειναι το απίστευτο. Και να μην φαίνεται και ένα κουτάκι ακριβώς.

    ΕΛΕΟΣ ποιος το σκέφτηκε να του δώσω μια αγκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. i apantisi file mou alex einai profanis. ego eixa kanei to aplo, epeidei eixa katalavei oti ta trigona den einai idia, ta ekopsa kai ta dio to photoshop kai ta evala to ena pano sto allo. To provlima lithike automatos. Kapajohn

    ΑπάντησηΔιαγραφή