Επεισόδια

Αφορμή του ποστ ο θάνατος ενός 15χρονου από σφαίρα αστυνομικού.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τον θάνατο του παιδιού καθώς δεν ξέρω τι έγινε, και να σας πω μου φαίνεται κι λίγο δήθεν αυτή η φάση του όλοι να αναφέρονται στο παιδί με το όνομα του. Ειναι τραγικό να πεθαίνει ένα 15 χρονο, αλλά δεν το ήξερα προσωπικά το παιδί και θεωρώ λίγο αμαύρωση του ατόμου ξαφνικά να ασχολούνται όλοι με αυτό λες ειναι κολητάρια και παρεούλα αφού πεθάνει. Σεβασμός στην μνήμη ενός άτυχου μέλους της κοινωνίας μας. Επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε γιαυτό και θα σχολιάσω την γενική κατάσταση.

Αυτο όμως που είναι εντελώς γελοίο ειναι η αντίδραση που έχει υπάρξει! Γιατι να πας και αν κάψεις και να καταστρέψεις? Μήπως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινητου, σκότωσε το παιδί? Όχι. Και τι γίνεται αν κάψεις? Απλά ενισχύεις το επιχείρημα κατά των "αναρχικών", αν έχει μείνει και κανένας πραγματικά ιδεολόγος.

Δεν γίνεται έτσι δουλειά. Τράβα στην βουλή, στο υπουργείο χωροταξίας και μπούκαρε μέσα χωρίς όμως να σπάσεις κάτι. Απαίτησε και κάνε ρόμπα τον υπεύθυνο. σίγουρα υπάρχει τρόπος καλύτερος από το να δίνεις άλλοθι με επεισόδια.

Και ειδικά τα τελευταία χρόνια που εγώ δεν ειμαι σίγουρος ποια αν αυτοί οι τύποι που τα σπάνε δεν ειναι τις κυβέρνησεις. Δεν είμαστε η πρώτη χώρα που θα ανακαλύψει τα προβοκάτσια. Συνεπώς γιατι να πας και να ενδυναμώνεις την όλη κατάσταση, δεν καταλαβαίνω. Τρόπος διαμαρτυρίας είναι αυτός? Και αντε πες ότι τα έσπασες. Τράβα και σπάσε τα του κράτους, αυτά που κλέβουν για παράδειγμα τα λαμόγια. Όχι τις περιουσίες συνανθρώπων.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ένα τραγικό συμβάν σε αυτή τη χώρα θα αναλλωθεί στην κλασσική ηλίθιότητα ορισμένων αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα πραγματικά ερωτήματα.

Τι ακριβώς συνέβει. Γιατι ο αστυνομικος δεν ειναι εκπαιδευμένος για crowd control, γιατι και πότε χρειάζετε τελικά ένας αστυνομικός να πυροβολήσει? Σίγουρα όχι όπως ισχύει σήμερα. Αν το περίστροφο βγει από την θήκη και απασφαλιστεί θα γίνει ότι να ειναι. Εδώ γίνεται σε ηρεμία με ατυχήματα όπως στην κρήτη, δεν θα γίνει πάνω σε κάποιο σκηνικό! Δεν λέω ότι ειναι αθώος, όσο στο γιατι και πότε πρέπει τελικά ένα όπλο να απασφαλιστεί.

Πρέπει λίγο να αποσαφηνιστεί πότε ένας αστυνομικός επιτρέπεται να κάνει οπλοχρησία. Όταν την κάνουν φταίνε, όποτε δεν κάνουν πάλι φταίνε. Πως θα γίνει δηλαδή? Ας αποσαφηνιστεί για να υπάρχει και ευθύνη αλλά και προσδοκίες της κοινωνίας από τους αστυνομικούς. Ατυχήματα θα γίνουν καθώς από την στιγμή που έχεις όπλα, ειναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα γίνει και μαλακία. Όχι πως πρέπει να μείνει ατιμώρητη αλλά  μια κοινωνιά που ξέρει τι θέλει από την αστυνομία της, ειναι και έτοιμη να δεχθεί και τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων και το ίδιο ισχύει και για τους αστυνομικούς.

Ειναι καραγκιόζηδες οι άνθρωποι που έχουν ευθύνη για την τάξη σε αυτή τη χώρα, αλλά οι αστυνομικοί τι κάνουν που τα ζούν κιόλας? Πραγματικά είναι το πιο ηλίθιο σωματείο εργαζομένων που υπάρχει και μάλιστα με περικεφαλαία. Αντι να απεργήσουν για να διεκδικήσουν καλύτερη εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις πιο ανώδυνα, πιο σωστά αλλά και εγκληματίες χωρίς να σφάζονται στο βωμό του καθηκόντος, κάθονται και απεργούν για δημοσιο-μαλακίες όπως πάντα. Μεγάλε γιατι δεν απεργείς, ώστε να μην έχει ο κάθε βλάκας 5 μπάτσους βύσματα να κάνουν μια πρωινή βάρδια και το αστυνομικό τμήμα να μην μένει αφύλακτο? Ε γιατί? Μήπως γιατί μπήκες να γίνεις αστυνομικός προσδοκόντας να γίνεις ένα τέτοιο βύσμα? Ειναι δυνατον η χώρα με τη περισσότερο αστυνομική δύναμη ανά κάτοικο να μην έχει το βράδυ επανδρωμένα τμήματα και περιπόλους στο δρόμο? Ειναι δυνατον να μη μπορεί να πιάσει μια αστυνομία τους και καλά γνωστούς άγνωστους? Τι ειναι οι james bond οι κουκουλοφόροι και διαφεύγουν πάντα στα μαγικά στενά?

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειναι δυνατον να μην απαιτούν με απεργίες την καλύτερη εκπαίδευση τους, ώστε να μην καταλήγουμε διαρκώς σε λυπητερά περιστατικά απώλειας πολιτών αλλά και αστυνομικών?

Και φυσικά όλα τα παραπάνω θα ξεχαστούν, καθώς τα επεισόδια θα οδηγήσουν στην έξαρσή των μίντια στην αγαπημένη τους κινηματογραφική παρουσίαση οδυνηρών καταστάσεων και ένα τσούρμο έλληνες να κάθονται στην τηλεόραση και να νομίζουν ότι βλέπουν real Hollywood, μέχρι φυσικά τον επόμενο αγώνα του βάζελου ή του γαύρου... and the story goes on στο μαγικό παραμύθι που λέγεται ζωή στην σε μια χώρα σαν την Ελλάδα.

4 σχόλια:

  1. Θέλω να πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση όλη αυτή η πυροδότηση των επεισοδίων, πέρα από τους γνωστούς άγνωστους, είναι το ντόμινο της τελευταίας πενταετίας διαρκούς ψέματος,ζορίσματος του πολίτη,πυρκαγιές σκάνδαλα you name it.Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπάνε τα μαγαζιά του κοσμάκη αλλά έφτασε ο καιρός αυτοί που μας κυβερνάνε να αρχίσουν να φοβούνται για το κεφάλι τους.Βέβαια θα μου πεις μας κυβερνάνε αυτοί που μας αξίζουν.Μεγάλη κουβέντα φίλος.Ας ελπίσουμε ότι το κράτος δε θα περάσει νόμους νύχτα εις το συμφέρον των λίγων πάλι και ότι θα κοιτάξει επιτέλους να βάλει μπροστά το λεγόμενο "κράτος δικαίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα ξέρεις ποια ειναι η διαφωνία μου?

    Όποτε υπάρχει ένα μείζον πολιτικό θέμα, όπως πχ τώρα που είχαν σκιστεί να σφάζονται μεταξύ τους, όλως τυχαία γινεται μια τρομοκρατική επίθεση, επεισόδια στο κέντρο, επεισόδια στο γήπεδο και τριγύρω ή κάτι τραβηγμένο όπως αυτό.

    Δεν ξέρω αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και να με θυμηθείς ότι όλο το πρόβλημα του βατοπεδίου που ειναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα απλά θα ξεχαστεί και οι βλάκες που τα σπάνε παίζουν το παιχνίδι τους. Το ίδιο δεν έγινε με το υπουργείο πολιτισμού?

    Για τους μπάτσους δεν το συζητάω.

    Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ποτέ κράτους δικαίου. Ξέρεις εξορισμού δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιο με εργαζόμενους με διαφορετικα θεμελιώδη δικαιώματα ανα κλάδο.

    Οι δικαστικοί που πήραν και 80% αύξηση θα κάνουν τίποτα? ή απλά τις πάπιες πάλι? Οι μπάτσοι μετά από ολα αυτά θα διεκδικήσουν κάθαρση, εκπαίδευση και οργάνωση? Θα παραιτηθεί κανάς πολιτικός χωρίς να έχει πάρει τηλέφωνο πριν και να έχει συνεννοηθεί το δεν δέχομαι την παραίτηση? Θα βγει κανά κανάλι και να πει σεβαστείτε το νεκρό και την οικογένεια του? Θα βγει κανένα από τα καλά αριστερά κόμματα να καταδικάσουν επι της ουσίας τα επεισόδια? θα πληρώσει κανένας τους ανθρώπους που τους καταληστέψαν και χάσαν τις περιουσίες τους αλλά και τις κατοικίες τους?

    Δεν νομίζω αρα τι συζητάμε? Θες να σου πω και το χειρότερο? Εμένα θα μου κάνει τρομερή αίσθηση αν αυριο δεν πάει κανένας στο γήπεδο για τον βάζελο. Και μόνο που εγώ δεν έχω ακούσει ακόμα για ακύρωση ειναι υποτιμητικό.

    Αλλά έτσι ειναι. Αν κερδίσει ο βάζελος στην μισή πλευρά της ομόνοιας θα φωνάζουν για την πουτσα του τσολιά και στην άλλη θα τα σπάνε για την πουτσα του τσολιά. Και στον πειραια θα σπάνε έτσι και αλλιώς. Τώρα αν αποκλειστή δεν πειράζει θα τα σπάσουμε για τον "Αλέξη" ξεφτυλίζοντας τον.

    Και το μόνο που μας ενόχλησε ειναι ότι έκαναν το γύρω του κόσμου τα νέα από την Ελλάδα. Δεν μας πειράζει η ξεφτίλα όσο ότι αυτή μαθαίνεται.

    ΞΕΦΤΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο demelene καλα τα λες αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω αφου θελουνε να σκοτωσουνε γιατι σκοτωνουνε λαθος ατομα?ας ριξουνε σε αυτους με τις κουκουλες να δουμε και ποιος ειναι κρυμενος.αν φοβουνται ας τους καθαρισουνε ολους να ξεβρωμιση η χωρα μας απο αυτους. τα γραφω αυτα γιατι πιστευω πως αυτοι που εχουνε κρεμαστα αναμεσα απο τα ποδια τους οταν διεκδικουνε κατι δειχνουνε τα προσωπα τους αφοβα για να ακουγετε η φωνη τους και δεν καταστρεφουνε τους συμπολιτες τους για να δημηουργισουν πολιτικο κοστος η οτι αλλο.
    αν το κανουν για την πλακα τους ισως θα ηταν καλυτερα να αυτοκτονησουν γιατι η ανεχεια του κοσμακη που καταστρεφετε σιγουρα θα φερει κακα αποτελεσματα σε αυτους ισως και σε εμας.ας το σκεφτουμε ολοι μας αυτο

    φιλικα zarkinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. zarkinos,
    Εγώ γιαυτό λέω ότι αυτοι οι κουκουλοφόροι, αυτά τα επεισόδια δεν ειναι πάντα τυχαία.

    Δεν μπορεί 20 χρόνια που ξέρω εγώ τώρα, να μην μπορούν να πιάσουν σε μια γειτονια σαν τα εξάρχεια αυτούς τους τυπους και εγώ που κυκλοφορώ εκεί από τα 11 μου να μην με έχει πειράξει κανένας. Και όχι μονο εμένα.

    Μια χαρά ξέρουν ποιοι ειναι αυτοι και των γυπέδων και μια χαρά ξέρουν και ποιοι αστυνομικοί ειναι για τα μπάζα. Τους βολεύει όμως να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις και πρώτη από ολους φταίνει οι αστυνομικοι που δεν διεκδικούν την καλύτερη αστυνομία, όχι βέβαια όπως την αντιλαμβάνεται ένας δημόσιος υπάλληλος.

    Και τα ίδια ισχύουν και για τις μάχημες δυνάμεις της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή