Δεν χτύπησε εισητήριο

Σήμερα λοιπόν ενώ γύρναγα με το λεωφορείο από Χαλάνδρι μπήκαν ελεγκτές. Το περιέργο είναι ότι ήταν 10 το βράδυ. Πρωί δεν έχω δει κανένα. Όχι πως θα μπορέσουν να μετακινηθούν.

Μπαίνει μέσα λοιπόν ο αρχηγός και κλείνει τα μηχανήματα από ένα διακοπτάκι που έχει το κεντρικό μηχάνημα ελέγχου μπροστά στον οδηγό. Γυρνώντας γίνεται ποια φανερό ότι είναι ελεκτής και η λεγάμενη ξαφνικά σηκώνεται να χτυπήσει το εισητήριο 2 μέτρα μπροστά από τον ελεγκτη.

Καλά της λέει αυτός και έρχεται και ο δεύτερος με το μπλοκάκι. Ενώ αρχικά δεν είχαν και καμιά πρόθεση να της κόψουν κλήση (έτσι του είπε ο άλλος δίπλα μου), αυτή πήγε σαν κλασσικός ελληνάρας να βγεί και παραπάνω.

Τα πήρε ο ελεγκτής και της χώνει κανονικά το πρόστιμο. Αντί για 30 ευρώπουλα βέβαια αυτή πλήρωσε 15 χάρις σε μια κάρτα που δεν κατάλαβα. Ίσως είχε την δυνατότητα για μισό εισιτήριο.

Έλεος για 25 λεπτά? Και δεν φάνηκε να της λείπει κιόλας το λεφτό. Καλά της έκαναν και της έχωσαν το πρόστιμο και πόσο το χάρηκα πραγματικά.

Κάποιοι σε αυτή τη χώρα πιστεύουν ότι μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες δωρεάν και φυσικά να γκρινιάζουν γιατί δεν γίνονται και καλύτερες. Ώρες ώρες δεν βρίσκεις άκρη με τον Έλληνα στην Ελλάδα.

Αυτό που χαίρομαι περισσότερο είναι η ρόμπα μου αισθάνονται.

Δύο φορές μου έχουν κόψει κλήση, την μια γιατί δεν είχα το φοιτητικό πάσο μαζί. Μου τα έδωσαν βέβαια πίσω τα λεφτά αλλά ας πρόσεχα για την ταλαιπωρία που έφαγα. Στην άλλη ήθελα να αλλάξω λεωφορείο για μια στάση για να περπατήσω κυριολεκτικά 100 μετρα λιγότερο. Δεν είχα κάρτα απεριορίστων και ο ελεγκτης δεν μου την χάρισε. Καλά να πάθω όμως. Από τότε περπάτημα και καλό μου κάνει.

2 σχόλια:

  1. Καμμιά φορά μπορεί να τύχει κάτι κ να μην μπορέσεις να ακυρώσεις έγκαιρα το εισητήριο, να μην βρείς περίπτερο να πάρεις εισητήριο κ κανείς να μην έχει ή να μην έχεις χρήματα να αγοράσεις! Όλα αυτά τα δικαιολογώ μπορεί να συμβούν σε όλους μας αυτό που με εκνευρίζει κ δεν μπορώ να καταλάβω είναι που τσαντίζονται όταν τους ρίχνουν πρόστιμο κ κάνουν τους μάγκες!!! Έλεος!!!
    Μάλλον πολλοί έχουν συνηθήσει κ απαιτούν να κάνουν οι άλλοι τα στραβά μάτια σε κάθε τους παρανομία... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν τυχαίνει η γίνεται χαμός λογικό είναι, και δεν νομίζω ότι αυτό είναι το σύνηθες.

    Αλλά για να αλλάξω λίγο τα λόγια σου, στην Ελλάδα έχουμε μια ιδιαίτερη άποψη για ορισμένα πράγματα με κύριο στοιχείο της το τεράστιο ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή