Κύκλωμα λαθραίων μεταφορών πίσω από το ατύχημα του ΟΣΕ στον Μπράλο

Κύκλωμα «μαύρων βαγονιών» που εκτελούσε λαθραίες μεταφορές εμπορευμάτων φέρνει στο φως το ατύχημα του ΟΣΕ στον Μπράλο.

Πηγές του ΟΣΕ που επικαλούνται Τα Νέα, συνέδεαν το σιδηροδρομικό ατύχημα με το συγκεκριμένο κύκλωμα, αφού γιατί τα βαγόνια της εμπορικής που αποκόπηκαν και συγκρούστηκαν με το επιβατικό τρένο δεν ήταν δηλωμένα: ήταν δηλαδή άγνωστα στον ΟΣΕ, ενώ συνολικά το υπέρβαρο της εμπορικής αμαξοστοιχίας πλησίαζε τους 350 τόνους.

Ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης άφησε σαφή υπονοούμενα ότι «πέραν των ενδείξεων για συρροή <?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>ανθρώπινων λαθών στην υπόθεση αυτή, υπάρχουν και θέματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και τα οικονομικά του ΟΣΕ».

Από την πλευρά του και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) Ανδρέας Βασιλόπουλος δήλωσε: «Επιβάλλεται η σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής και η παρέμβαση εισαγγελέα όχι μόνο για το πρόσφατο ατύχημα, αλλά και για όλη τη διαδικασία διακίνησης- μεταφοράς εμπορευμάτων και βαγονιών στον ΟΣΕ».

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι το κύκλωμα των «μαύρων» βαγονιών, φαίνεται ότι ανέπτυξε δράση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εκτελώντας λαθραίες μεταφορές εμπορευμάτων με αδήλωτα βαγόνια, τα οποία ως υπεράριθμα δένονται σε εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Τα βαγόνια αυτά όμως, προσθέτουν βάρος στις αμαξοστοιχίες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών που μετακινούνται καθημερινά με τον σιδηρόδρομο. Ταυτόχρονα ζημιώνουν τον ΟΣΕ, καθώς τα κόμιστρα των λαθραίων μεταφορών δεν μπαίνουν ποτέ στα ταμεία του, αλλά στις τσέπες των επιτηδείων.

Την όλη υπόθεση, παράλληλα με τα αίτια του ατυχήματος της περασμένης Δευτέρας, ερευνά ήδη η επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έχει δώσει εντολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Γιαννούση «να στείλει αμέσως στον εισαγγελέα τους ενόχους, όποιοι κι αν είναι αυτοί».

Πηγή

Το είχε πάρει κανείς χαμπάρι αυτο?

Τέτοιο το θράσος τους δηλαδή?

Μιλάμε έπρεπε να ειχε απολυθεί κόσμος έτσι!

1 σχόλιο: