Jesus Camp

Μόλις είδα αυτο το ντοκιμαντέρ που λέγεται Jesus Camp.

Το θέμα του ειναι οι αμερικάνοι χριστιανοι ευαγγελιστές που όπως λέει αποτελούν το 25% της Αμερικής. Συγκεκριμένα διαπραγματεύεται με το πως προωθούν την πίστη τους, την τυφλή υπακουή στον πρόερδο και στα πιστεύω τους στα παιδιά τους.

Μιλάμε για χοντρά σκηνικά. Σκηνικά του τύπου αφου το κάνουν οι φανατισμένοι ισλαμιστές το κάνουμε και εμεις, αλλά εμείς ειμαστε οκ γιατί έχουμε και την αλήθεια και το ξέρουμε. Κατασκήνωση και τρελό προσηλυτισμό στα παιδιά. Πλύση εγκεφάλου όσο δεν πάει. Κάτι σκηνικά του τυπου ο Τζωρτζ Μπους ειναι ο θεός, είναι ο σωστός και άλλα.

Δεν ξέρω αν όλοι οι ευαγγελιστές στον κόσμο ειναι έτσι αλλά αυτό που δείχνει στο ντοκιμαντέρ ειναι για μένα σοβαρή ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και ολα αυτά για ένα και μονο λόγω. ΕΞΟΥΣΙΑ και ΛΕΦΤΑ.

Δεν παίζεται ο σκοταδισμός των θρησκειών, ειδικά όταν αυτές παλεύουν να διατηρήσουν την αναχρονιστική αξία τους. Ανεκαθεν τα παιδιά ήταν θύματα των κλειστόμυαλων θρησκευόμενων αλλά το ίδιο ήταν και οι γυναίκες. Σε μια κοινωνία που υποτίθεται έχει εξελιχτεί κοινωνικά σε ζητήματα ελεύθερης επιλογής, ειναι απίστευτο αυτό που δείχνει. Αν θέλει ο ενήλικος να ειναι ζώο μεγιά του και χαρά του. Αλλά στα παιδιά? Ντροπή. Και μετά μιλάνε για παιδική εκμετάλευση?

Τι τυχερός που έχω υπάρξει που η θρησκευτική παράνοια της μάνας μου, έπεσε στο απίστευτο απόρθητο τοιχο της λογικής. Πόσο χαίρομαι που υπήρξα παιδί της πληροφορικής και των θετικών επιστημών για να ισοπεδώνω όλες τις αντίστοιχες μαλακιες της μάνας μου. Και το θυμάμαι ότι στο δημοτικό πήγαινα στην εκκλησία και κάτι άλλες ασχολίες, όχι γιατί το πίστευα αλλά γιατί ήθελα να ευχαριστήσω την μάνα μου. Να νιώσει περίφανη. Μέχρι και απαγγελία μια μαλακιας στην εκκλησία έκανα. Ανατριχιάζω και μονο που τα θυμάμαι. ΑΙΣΧΟΣ

Πως την γλύτωσα έτσι πως? Και δυστυχώς όλα τα παιδιά δεν ειναι τόσο εφοδιασμένα.

Εγκληματίες όλοι όσοι επιβάλουν την θρησκεία στα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου